10. des
KJEDELIG: Wenche Dervola synes tyveriet fra Grensen er en kjedelig sak. De ønsker seg lysestaken tilbake og åpner for at en angrende synder kan levere den tilbake anonymt.
 
Må stramme inn sikkerheten
Kirkeverge Wenche Dervola varsler innstramming av sikkerhet etter sølvtyveriet og vil samtidig gi en angrende synder mulighet til å levere tilbake lysestaken fra Grensen.

Publisert: 10.jan.2014 13:49
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

– Vi er nødt til å sikre oss bedre, nå som tyveri også har skjedd her hos oss, sier hun. Torsdag skrev SVA om lysestaken av sølv som er stjålet fra Kong Oscar IIs kapell i Grense Jakobselv.

Innelåst

Allerede er det slik at man rydder bort slike gjenstander når kirken ikke er i bruk. Også den omtalte lysestaken stod inne i et ulåst skap da den ble tatt, men at selve kapellet alltid er låst når det ikke er noen der.
– Det er noen som har vært inne der og hentet den frem, forteller kirkevergen. Mange av disse skapene har i dag lås, men det er nå klart at man må sikre seg enda bedre.
– Det er jo slik at det ikke er faste folk til stede i Grensen. Framover blir det nok ikke for alle å gå inn der, slik det har vært tidligere, forteller hun og påpeker at dette er et tillitsbrudd. Hvilke tiltak som igangsettes, er imidlertid ikke klart, men saken skal opp i Menighetsrådet.
– Det er vanskelig å si hva som har skjedd, og jeg vil ikke rette pekefinger mot noen, understreker hun.

Angrende synder

Det er fra før også gjort andre ting for å hindre tyveri av gjenstander. For eksempel er alle gjenstander fotografert og det aller meste er merket med inngravering.
– Det vi vil aller helst nå, er å få lysestaken tilbake. Det er mulighet for en angrende synder å kunne levere den anonymt dersom dette er ønskelig, opplyser hun, og legger til at dette er en veldig kjedelig situasjon og at lysestaken ble gitt i gave til kapellet.
– Det kan jo ikke være så godt å ha lysestaken heller, vi vet jo veldig godt hvordan den ser ut, sier Dervola. Kirkevergen legger til at tyverier fra kirkebygg i Sør-Varanger, er noe som skjer svært sjelden.
– Det ble stjålet et veggteppe fra Kirkenes kirke for rundt 20 år siden. Omstendighetene rundt dette husker jeg ikke da dette var før min tid, men jeg vet at det kom til rette igjen, forteller hun.

Vanskelig sak

Politistasjonssjef, Hans Møllebakken forteller at dette er en vanskelig sak å løse for politiet.
– Ja, dette har skjedd i løpet av sommeren, og med den turistfarten som er der oppe, er dette en vanskelig sak å løse, sier han til avisa. Han utelukker imidlertid ikke at den kan dukke opp i andre sammenhenger i og med at den er merket.
– Gjenstanden er etterlyst fra oss med bilde, så sånn sett burde det være mulig å spore den opp dersom den skulle dukke opp i sammenheng med et beslag eller salg, forteller han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no