24. okt
GI: Komiteen for TV-aksjonen neste søndag i Sør-Varanger; fra venstre Steinar Andreassen, Sandra Asmyhr, Jorun Nørstebø, Bente Strømodden, Randi Fløtten Andreassen og Lena Norum Bergeng. De håper at folk gir så det monner. (Begge foto: Tor Sandø).
 
Målet er hundre bøssebærere og halv million inn
De ansvarlige for TV-aksjonen i Sør-Varanger er ikke i tvil om hva som er målet for årets TV-aksjon; over hundre bøssebærere og passere halv million i innsamlede penger.

Publisert: 16.okt.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Rekorden i Sør-Varanger ble satt for noen år siden, da pengene gikk til demensaksjonen. Da ble det samlet inn 460 000 kroner.

- Målet må være å passere en halv million kroner, sier Sandra Asmyhr som representerer Frivilligsentralen i aksjonskomiteen i Sør-Varanger.

Røde Kors

Årets TV-aksjon 23. oktober, også kalt årets viktigste søndagstur, går til Røde Kors og deres arbeid for mennesker som er rammet av krig og konflikt. I første rekke er det hjelpeorganisasjonens arbeid i Syria, Libanon Sør-Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras som skal nyte godt av hjelpen. Pengene går også til å hjelpe flyktningene som har kommet til Norge.

Totalt er det nå registrert rundt 40 bøssebærere.

- Vi er ikke helt i mål der, men vil få hjelp både fra Rødrussen og soldater fra GSV. Vi tror at Røde Kors fenger såpass at det blir attraktivt både og gå og gi, sier Asmyhr.

I den pågående giverstafetten i forkant av selve TV-aksjonen, ligger Finnmark på førsteplass blant landets fylker.

- Men Sør-Varanger ligger sist av kommunene i fylket, så forbedringspotensialet er der. Dette viser at næringslivet i kommunen har en stor jobb å gjøre, sier Asmyhr.

Arrangement

Det er ikke bare selve innsamlingsdagen neste søndag som skal føre til sedler og klingende mynt i bøssene. Kommende torsdag vil TV-aksjonen arrangere en happening rettet mot næringslivet på Tivoli North/Ofelas Arena.

- Her vil det bli holdt et interessant foredrag rettet mot næringslivet og deres dårlige samvittighet. Næringslivet i kommunen er kjent for å støtte opp om slike innsamlingsaksjoner, så vi tror ikke det skal bli noe problem, sier aksjonsleder og varaordfører Lena Norum Bergeng (Ap).

Neste lørdag, den 22. oktober, vil det bli holdt en konsertkafé på Ofelas Arena, med mat og kaker fra ulike land.

- Slike arrangement har vært arrangert før, med stor suksess. Vi vil oppfordre folk til å legge penger i bøssene. Vi tar ikke inngangspenger, men inngangsbilletten bestemmer de frammøtte selv, sier Asmyhr.

Tidligere har Pasvik skole arrangert jogging for TV-aksjonen og fått inn 18 350 kroner. Hesseng barnehage skal arrangere suppekafè kommende torsdag og Kirkenes hornmusikk skal arrangere en improvisert korpskonsert på Bugøynes, der pengene uavkortet går til TV-aksjonen.

Administrasjon

TV-aksjoner og andre innsamlingsaksjoner får alltid spørsmål om hvor mye av de innsamlede pengene som går til såkalte administtrasjonskostnader.

- Denne gang er det snakk om rundt fire prosent, sier aksjonskomiteen.

- Organisasjonene som har hatt TV-aksjonen forplikter seg til ikke å overstige fem prosent administrasjonskostnader på TV-aksjonsmidlene som brukes på prosjekter ute i felt. Administrasjonskostnader er utgifter forbundet med planlegging og kvalitetssikring av prosjektimplementeringen, økonomirapportering og å sikre høy kvalitet på bistands- og nødhjelpsarbeidet ute i felt. Organisasjonen forplikter seg til å bruke pengene fra TV-aksjonen i løpet av en fem-årsperiode, heter det på Røde Kors sin internettside.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no