13. des
KNUST: Daglig leder Stig Hjelm på Sør-Varanger Bilteknikk hadde en frustrerende mandag morgen i september, da han kom på jobb til knuste bilvindu og bulker.
 
Måtte til Sør-Norge for å finne bilknuser
En mann fra Sør-Norge erkjente straffeskyld for bilhærverk for 50 000 kroner på Hesseng.

Publisert: 12.feb.2016 14:25
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Fem biler ble ramponert utenfor Sør-Varanger Bilteknikk i september i fjor. Både stein og jernstang ble brukt for å knuse vinduer og bulke kjøretøyene, og skadene kostet til sammen rundt 50 000 kroner å reparere.

Fredag meldte politiet at de har funnet gjerningsmannen. Det var en mann fra Sør-Norge som hadde bodd i Sør-Varanger en kort periode i høst.

DNA-bevis

Kirkenes-stasjonssjef Hans Møllebakken forteller at de fant mannen ved hjelp av DNA-bevis på åstedet. Mannen var i politiets system fra før av, og DNA-bevisene var dermed nok til å finne ham.

- Ettersom vedkommende ikke bodde i kommunen måtte saken og avhør skje i Sør-Norge. Denne person er nå avhørt, og vedkommende har tilstått forholdet og erkjent straffeskyld, skriver Møllebakken i pressemeldingen.

- Han hadde kommet hjem etter en fyllekule, og funnet at jakken hans var full av glassbrått. Da han ble konfrontert med bevisene, tilsto han, utdyper Møllebakken.

Erstatning

Fire av de ramponerte bilene tilhørte et firma, og én tilhørte en privatperson. Mannen har sagt seg villig til å betale erstatning, ifølge Møllebakken.

Det ble bare funnet spor etter den ene mannen utenfor Sør-Varanger Bilteknikk. Politiet har dermed ingen andre mistenkte i saken, og anser den som oppklart.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no