20. nov
Illustrasjonsfoto: Håvard Mækelæ
 
Måtte vente ett år og fire måneder på enkel dom

Publisert: 04.apr.2018 10:41
Oppdatert: 05.apr.2018 08:49

En ellers enkel sak ville egentlig ført til 21 dager ubetinget fengsel for mannen fra Sør-Varanger. Men så satt den fast både hos politiet og i retten.

Mannen i 40-årene hadde slått seg vrang da han tok taxi hjem fra byen en sen novembernatt i 2016.

Da politiet kom og hentet ham, strittet han imot, og han sa «Prøv å ta av meg håndjernene, så får vi se hvor tøff du er». På et tidspunkt sparket han en av betjentene to ganger i skuldra mens han lå nede på cella.

Tingretten ville egentlig gi ham 21 dager ubetinget fengsel for vold og trusler mot politi. Men saken var egentlig ferdig etterforsket den samme dagen som den tiltalte ble avhørt i november 2016. Tiltaleforslaget ble først sendt et halvt år etter, 24. mai 2016. Så har saken ligget helt til den kom opp i tingretten ti måneder senere, i mars i år.

Dommerne vurderte at saken har hatt en ren liggetid på et helt år. Det, og at mannen hadde forbedret livssituasjonen sin siden hendelsen, gjorde at de forandret dommen til betinget.

Det er blitt vanlig å se at saker tar så lang tid i Øst-Finnmark tingrett at den tiltalte får strafferabatt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no