8. des
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) gjør et nytt forsøk på å få til et møte i fellesnemnda for sammenslåing av Finnmark og Troms. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 
Mæland vil ha i gang sammenslåing i nord før KrFs skjebnedag
Kommunalminister Monica Mæland (H) kaller inn til et nytt møte i fellesnemnda for sammenslåing av Troms og Finnmark i løpet av to uker.

Publisert: 19.okt.2018 18:59
Oppdatert: 19.okt.2018 18:57

– Det går ut invitasjon i løpet av ganske kort tid, sier Mæland, som overfor ABC Nyheter bekrefter at det betyr i løpet av et par uker.

Kommunal- og moderniseringsministeren vil med andre ord forsøke å få sammenslåingen i nord på skinner før KrFs veivalg 2. november. Det er usikkert om hun lykkes.

Arbeiderpartiets gruppeleder i Troms fylkesting, Kari-Anne Opsal, sier til ABC Nyheter at et møte i fellesnemnda nå, neppe blir beslutningsdyktig. Troms vedtok før sommeren at det ikke er naturlig å delta i fellesnemnda så lenge finnmarkingene ikke møter.

Og fylkestinget i Finnmark har så langt bare «tatt til etterretning» Kommunal- og moderniseringsdepartementets avgjørelse om at Finnmark bryter loven når de ikke deltar i sammenslåingsprosessen. Valg av medlemmer til fellesnemnda kommer først til behandling på et senere møte i fylkestinget.

– Jeg er glad for at våre partikolleger i Troms i dag bekrefter at det vil være praktisk og politisk umulig å gå i fellesnemnd uten Finnmark, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i en pressemelding fra Finnmark fylkeskommune.

– Vi håper at Stortinget vil se på saken i et nytt lys når den kommer opp igjen. Vi ønsker selvsagt en politisk løsning og at Stortinget etter alt som har skjedd tar til fornuft, sier hun videre.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no