10. des
MAJA: Maja Lunde og Tegnehanne er klare for Finnmark Internasjonale Litteraturfestival i Kirkenes om knappe tre uker. (Foto: Sturlason).
 
Maja Lunde og Tegnehanne
Fjorårets vinner av Bokhandlerprisen Maja Lunde kommer til litteraturfestivalen i Kirkenes med både verdens kuleste gjeng og bienes historie.

Publisert: 03.nov.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Høsten 2015 ga Maja Lunde ut sin første roman for voksne. Bienes historie fikk gode kritikker og fenger mange lesere. Rettighetene til Bienes historie er solgt til en rekke land og tar opp spørsmålet «hva vil skje med verden om biene forsvinner?».

Tre historier

Gjennom tre historier fra forskjellige tidsepoker skildres bienes (og menneskers) historie. Fra menneskenes første forsøk på bikuber, via nåtidens bruk av bier i industrielle landbruk og til fremtiden der alle bier er døde.

Biblioteksjef i Alta, Sonja-Kristin Granaas intervjuer Maja Lunde på kvelden, fredag 18. november, på Ritz.

Maja Lunde har skrevet flere barnebøker og manus til en rekke TV-programmer. Sammen med Tegnehanne (Hanne Sigbjørnsen) er hun nå aktuell med Verdens kuleste gjeng, en humorbokserie for barn i alderen åtte til hundre år. Hanne Sigbjørnsen har tegnet og utviklet gjengen i Verdens kuleste gjeng. Maja og Tegnehanne skal ha show på Kirkenes barneskole for alle fjerdeklassingene i Sør-Varanger kommune.

Tegneheanne

Tegnehannes underfundige betraktninger av hverdagslige situasjoner har gjort bloggen tegnehanne.no til en av landets mest leste blogger. Tegnehanne har gitt ut bøker og har fast spalte på Aftenposten.no. Hanne Sigbjørnsen besøker Kirkenes videregående skole og forteller der om sitt liv med Tegnehanne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no