9. des
ENDRING: I framtiden kan det både bli boliger, forretninger og kontor i Malmklang.
 
Malmklang kan bli kontorbygg
Å selge Malmklang har vist seg vanskelig for Sør-Varanger kommune. Nå endres reguleringsplanen for området.

Publisert: 19.mar.2015 14:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Det har vært rolig rundt salget av Malmklang. Det har ikke kommet noen nye interessenter på banen. Nå vurderer kommunen å omregulere området.

Verneavklaringer

- Det er flere faktorer som kan ligge til grunn for at bygget ikke er solgt. Ved å foreta en områderegulering vil man blant annet få en avklaring rundt vernespørsmålet i reguleringsprosessen og i tillegg redusere reguleringsrisikoen for potensielle kjøpere, sier eiendomskonsulent Eivind H. Iversen i Sør-Varanger kommunes plan- og utviklingsavdeling.

Tidligere har rådmannen uttalt at Malmklangs verneverdi har gjort det vanskelig med et salg av bygget som brant for over ti år siden og som siden har stått ubrukt.

I nabovarselet som er sendt ut, står det å lese at det blir start av en vesentlig endring av reguleringsplan for Kirkenes sentrum i området for Malmklang-kvartale.

Bolig, forretning, kontor

Området er ifølge arkitekt Inga Tamosaityte fire dekar og er i kommuneplanens arealdel vist som del av framtidig senterområdet. Planområdet ligger sentralt i Kirkenes bak det gamle politihuset og omfatter en offentlig parkeringsplass, Malmklang-tomta og deler av politihustomta.

- Planarbeidet er vurdert dithen at det ikke kommer inn under vilkårene for konsekvensutredning. Intensjonen med en vesentlig endring er å tilrettelegge og legge langsiktige og juridisk bindende rammer for videre planlegging, utvikling og bygging i planområdet, sier arkitekt Tamosaityte.

Det mest aktuelle arealformålet for området er bolig, forretning og kontor.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no