12. des
 
Mann druknet i Store Ropelvvannet
Hadde forsøkt å svømme på land etter et uhell. Mannen ble fløyet til Kirkenes sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Publisert: 15.jun.2016 20:21
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Klokken 20 onsdag kveld kom politiet med melding om at en mann i 60-årene var sendt til Kirkenes sykehus, etter at han ble funnet i Store Ropelvvannet øst for Kirkenes.

Mannen ble funnet i vannet av redningsmannskaper. De forsøkte livreddende førstehjelp på stedet, og mannen ble flydd til sykehuset med helikopter.

Men mannen ble erklært død samme kveld på sykehuset, forteller operasjonsleder Lars-Rune Hagen ved Østfinnmark politidistrikt.

Svømte fra båt

Det er lite informasjon om årsaken til mannens dødsfall så langt. Politiet har opprettet etterforskning.

Det som er klart så langt er at vitner meldte om at mannen hadde et uhell med båt ute på Store Ropelvvannet. Hagen forteller at mannen forsøkte å svømme inn på land fra båten.

Langt unna

Da redningsmannskapene fant mannen, hadde han ligget i vannet en stund. Politiet har ikke informasjon om hvor lenge det var.

Redningsmannskapet dro ut så snart de fikk meldingen, ifølge politiet. Men operasjonsleder Hagen forteller at det er langt fra Kirkenes til området der mannen var. Området ligger flere kilometer fra nærmeste vei, og man må bruke båt for å komme seg dit om man ikke flyr.

Pårørende er informert om dødsfallet.

Kommunikasjonsrådgiver Ivar Greiner ved Finnmarkssykehuset forteller at sykehuset ikke uttaler seg i denne saken. De henviser til politiet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no