15. okt
 
Mari Boine og Ája er årets Lyd i mørketid
Mari Boine og Kai Somby er uten tvil to av Finnmarks sterkeste stemmer. Dem får vi høre under årets Lyd i Mørketid.

Publisert: 10.nov.2014 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Opplev to av Finnmarks sterkeste stemmer i Hammerfest, Lakselv, Utsjok, Vadsø og Kirkenes, heter det i en pressemelding fra Scene Finnmark.

Magisk

Kai Somby har vi hørt i Kirkenes kirke tidligere, det var første gang Lyd i Mørketid ble arrangert, den gang sammen med Anne Grethe Preus og strykerne i Ensemble Noor. Nå er det samarbeidsprosjektet med Harald Devold, Ája, som står for tur. og med seg har de også magiske Mari Boine.

«Ved inngangen til mørketiden byr Scene Finnmark på en sjelden konsertopplevelse - en magisk konsert med de to mest markante stemmene fra Sápmi. Møt Mari Boine og Kai Somby (ÁJA) i samspill med musikere fra Scene Finnmark, i en herlig blanding av ting du har hørt før og nytt spesialskrevet materiale!», skriver Scene Finnmark.

Førjulstradisjon

På scenen i Kirkenes vil publikum få oppleve Mari Boine (vokal), Kai Somby (vokal), Harald Devold (saksofon og elektronikk), Asbjørn Ruud (gitar), Roger Ludvigsen (bass), Aleksander Kostopoulos (perkusjon) og strykerne i Ensemble Noor. Lysdesign og lyd er det Heaikka Guttorm som står for.

Konserten spilles i Arktisk kultursenter i Hammerfest, i Lakselv kirke, Utsjok, Vadsø kirke og til slutt i Kirkenes kirke 30. november.

Lyd i mørketid begynner å bli en fin førjulstradisjon. Tidligere har vi også fått høre Jørn Hoel og Ádjagas, Liv Runesdatter, Frode Fjellheim og Ulla Pirttijärvi, og i fjor Jonas Fjeld og Ann Jorid Henriksen.

KOMMER: Mari Boine og Ája kommer til Kirkenes med Lyd i mørketid. (Foto: Terje Krogh og Arc Giraff)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no