22. okt
GODT OPPMØTE: Kurt Wikan tror på godt oppmøte på tirsdagens markering. For Pasvikveien engasjerer. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Markering for Pasvik-veien
- Folk flytter jo på grunn av veien! Situasjonen er helt fortvilende. Vi er nødt til å gjøre noe, sier Kurt Wikan i forkant av tirsdagens veimarkering.

Publisert: 23.mai.2014 10:48
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

- Målet er å få en god vei. Helt klart. Det er fortvilt når det i år skal brukes bare syv millioner kroner på veien. Samtidig vet vi at veistandarden går ut over helsa, biler - ja alt. Nå må vi gjøre et eller annet for å få folk til å forstå, sier Kurt Wikan.

Det er laget en egen facebook-gruppe: «Ja til ny vei til Pasvik». Tirsdag ettermiddag blir det markering Vinterveiskaret ved innkjøringen til Trond Daniloff. Der blir det avdukning av en sak aksjonen håper skal være med på å vekke oppsikt og blest om saken.

Drastisk

- Det har allerede kommet masse tilbakemelding, så det ser ut til å bli mange som engasjerer seg, sier Wikan.

- Folk flytter jo fra Pasvik på grunn av veien, og det er litt drastisk. Folk vil jo heller ikke etablere seg når forholdene er som de er. Og vi er jo ikke akkurat et fraflytningsområde, men en del av kommunen som sterkt bidrar til verdiskapningen med både kraft og tømmer. Vi vil på banen og løfte saken.

Folkemøte senere

Kurt Wikan forteller at han sjøl er så dårlig i ryggen at han knapt kan kjøre på veien i Pasvik. På normale veier går det bra.

- Men med den standarden der sliter jeg. Vi må gjøre et eller annet for å folk til å forstå. Å stenge veien rammer bare oss seg. Jeg vet ikke hva som kan gjøres, men vi må begynne et sted. Og i første omgang blir det markeringen på tirsdag, og i juni blir det folkemøte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no