5. des
EGEN HVERDAG: Mina Ingerøyen Mathisen og Andrine Wiik fra Sandnes skole fortalte politikerne om det å være trivselsleder og det å lage antimobbeplakat for medelevene.
 
Markerte antimobbekampanje
Ordfører og kommunestyre har formelt forpliktet seg til å arbeide mot mobbing i Sør-Varanger.

Publisert: 28.jan.2016 10:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

– I Sør-Varanger har vi mobbing, på skoler, på Facebook, i lag og foreninger, vi har mobbing i samfunnet.

Slik åpnet rådmann Nina Bordi Øvergaard kommunens markering mot mobbing, ved begynnelsen av kommunestyremøtet onsdag.
– Vi må erkjenne det for å jobbe mot det, sa hun.

Etter forelegg

Sør-Varanger kommune har hatt flere saker om mobbing og er en av få kommuner som har fått forelegg i en av sakene for ikke å ha satt i gang tiltak for å stanse mobbing. Etter et tilsyn i Sør-Varanger for tre år siden konkluderte Fylkesmannen med systemsvikt.

Nå er kampanjen mot mobbing i gang i skolene og omhandler blant annet et kommunalt beredskapsteam som skal tre inn i saker skolene og rektorene ikke makter selv.

Forpliktet seg

Under onsdagens kommunestyremøte skrev ordfører Rune Rafaelsen under på at han skal jobbe mot mobbing. Det gjorde også representanter for Utdanningsforbundet, Politiet, tillitsvalgte og ungdomsrådet i Sør-Varanger. Rådmannen forsikret også at alle enheter i kommunen er involvert i kampanjen mot mobbing.

I manifestet som ble signert onsdag står det blant annet at alle barn og unge har krav på et læringsmiljø uten mobbing, og at alle barn og unge trenger trygge voksne som er gode rollemodeller og som følger med og griper inn når uønskede hendelser skjer. De som signerte forplikter seg til sammen å arbeide for gode og trygge oppvekst- og læringsmiljøer for alle barn og unge i kommunen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no