12. des
STOR BEGIVENHET: Barnehageunger fra begge sider av grensen var med på den høytidelige og fine åpningen av årets barnekunstutstilling. (Alle foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Med inspirasjon fra naturen
Barnehagebarn i Sør-Varanger og i Petsjenga har latt seg inspirere av naturen.

Publisert: 17.apr.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

I 18 år har barnehagene i Petsjenga og i Sør-Varanger samarbeidet om å lage en årlig barnekunstutstilling. Så også i år hvor tema er «Friluftsliv». Et tema som har inspirert til at fra installasjoner til bilder.

- Det er en stor glede å dere her, hilste enhetsleder for barnehager, Eva Johanne Johnsen, gjestene med onsdag formiddag.

- Hvert år i 18 år har dere kommet og hatt kunstutstilling sammen med oss! Tusen, tusen takk til alle ungene som har laget kunsten.

Applaus

Det er tradisjon at åpningen av kunstutstillingen inneholder både taler og underholdning. I år hadde Hesseng barnehages førskolegruppe forberedt fremføring av Alf Prøysens «Året rundt». Med flotte kostymer og tilbehør ble hver og en av årets tolv måneder presentert, noe ungene fikk skikkelig applaus for.

Fra russisk side bidro fjerdeklassingene Denis og Danil Avramenko med sangen Katusja, en sang som etterhvert er like godt kjent i Sør-Varanger som i Russland.

Alltid ut

Ordfører Irina Neverova fra Petsjenga kommune minnet om at hvert minutt, hver dag og hver måned er en tid for å være ute i naturen. Det er alltid noe å se og oppleve, som at vårens grønne, ferske blader blir til blomster - og så til gode epler, pærer og bær.

Sør-Varangers varaordfører, Tove Alstadsæter, roste ungene for å både være utrolig flinke til å sitte stille - og til å lage kunst - før hun kunne erklære utstillingen for åpen.

Utstillingen vises på Grenselandsmuseet ut mai.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no