21. okt
Får plass: Lille Linus er reservert for omplassering og er en av dem som har blitt tatt hånd om av Dyrebekyttelsen.
 
Men i Øst-Finnmark er det ikke verre enn før
Like sikkert som at sommeren er her, er det faktum at arbeidsmengden til Dyrebeskyttelsen i Norge øker. Dyrebeskyttelsen i Vadsø og omegn merker tendensen, men det er ikke verre enn før.

Publisert: 26.jul.2017 14:42
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Sommeren er kjent som en høysesong for å dumpe kjæledyrene sine – og da spesielt katter.

Skrekkhistoriene har kommet i år også, og så langt i å kan man lese om forlatte katter i både Sør-Trøndelag, Gjøvik og andre steder.

Men skal vi tro leder i Dyrebeskyttelsen i Vadsø og omegn Linda Barodsen, så er det ikke registrert flere tilfeller i år enn i fjor i Varangerområdet.

– Slik som jeg merker det så er det ikke verre enn før. I alle fall ikke hittil i sommer, men det er likevel for mange. Det er ille nok, sier hun.

Endring

Bardosen forteller at siden hun startet opp sin dyrebeskyttelse i Vadsø og omegn så har de merket seg en endring.

– Vi har merket en markant forskjell siden oppstarten i 2011 som vitner om at folk har blitt flinkere til å ta vare på kjæledyrene sine. Mye tyder på at folk har blitt mer oppmerksomme på at det er knyttet lover og regler til ivaretakelsen av kjæledyr, forteller hun.

Samtidig mener hun flere har blitt flinkere til både å chipmerke, kastrere og sterilisere kattene sine. Generelt mener hun det har vært en holdningsendring.

Dyrevelferd

Til tross for at Bardosen forteller om en positiv utvikling, så finnes det dem som forlater dyrene sine.

De som velger å overlate katten sin til seg selv bryter imidlertid Dyreveldferdsloven.

I 2014 kom det en forskrift om at lovbrytere kan få krav om å betale et overtredelsegebyr. Det betyr at dersom noen ikke ivaretar dyrene sine godt nok, ja, så kan de regne med og måtte punge ut. Totalt kan det dreie seg om et gebyr på mellom 3.440 til 17.200 kroner.

Oppfordring

Dyrebeskyttelsen i Vadsø og omegn har et godt system for omplassering av kattene, noe som kan virke inn positivt.

– Vi merker at vi nå har god respons på omplassering av katter, hvor responsen er best på voksne katter. Flere folk vet om muligheten og er tidlig ute med å melde ifra dersom de ikke kan ha kattene, sier hun.

SVA er gjort oppmerksom på at Bardosen sin dyrebeskyttelse ikke er en del av Dyrebeskyttelsen Norge avd Finnmark. Dyrebeskyttelsen bekrefter imidlertid det som blir sagt. Sommermånedene er hektiske, men det har ikke blitt noe verre i regionen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no