21. okt
NOEN FÆRRE: Tirsdag kom det 90 asylsøkere til Norge via Storskog. Bildet er fra tidligere i høst.
 
Mener asylstrømmen kunne vært stoppet
I et intervju med NRK Finnmark sier grenseinspektør Ulf Gøran Mathisen at en annen ordlyd i et brev hadde vært nok til å stanse strømmen over Storskog.

Publisert: 11.nov.2015 10:50
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Personer som ikke har gyldig visum til Norge får med et brev der det står at "Ditt reisedokument (pass) inneholder ikke visum til Norge, og gir derfor ikke adgang til innreise eller opphold i Norge".

Ulf Mathisen sier til NRK Finnmark at russerne har sagt, i møter med norske myndigheter, at de kan nekte folk innreise til Russland hvis teksten i brevet er tydeligere.
Slik brevet er i dag gir det ikke russisk grensevakt hjemmel til å holde personene igjen i Russland, og derfor kan de reise til Norge.

Politimester Ellen Kathrine Hætta sier til NRK at hun ikke er kjent med at russerne har foreslått en annen ordlyd.

Jusprofessor Peter Ørebech støtter grenseinspektør Mathisens syn på saken, mens statsminister Erna Solberg sier til NRK Finnmark at de har overfor russerne vært tydelige på at de ikke vil at Russland skal sende folk over uten gyldig Schengen-visum.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no