18. okt
KOMMER: Riksteateret kommer med Mens vi venter på Godot. Her ser vi Sigmund Sæverud, Stein Grønli, Jan Grønli og Duc Mai-The. (Foto: Leif Gabrielsen)
 
Mens vi venter på Riksteatret
I forestillingen venter og venter de på Godot. Men publikum trenger ikke vente lenge på Riksteatret. De kommer på søndag.

Publisert: 30.nov.2013 13:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:34

«Mens vi venter på Godot» er kanskje et av verdens mest kjente teaterstykker. Riksteatrets oppsetting av mesterverket til Samuel Beckett har fått strålende kritikker, og Bjørn Sundquist har endelig fått en drøm oppfylt som regissør.

- Første gang jeg så stykket som ung student, trudde jeg at jeg skulle le meg i hjel, sier regissør Sundquist.

- Likevel drev jeg omkring i gatene i Oslo hele natta. Det var umulig å få stykket ut av kroppen.

Stykket hadde urpremiere i Paris 1953, og etter det har «Godot» blitt en klassiker som blir framført over hele verden. Da stykket ble spilt for 1 400 innsatte i San Quentin-fengselet i California, kjente fangene seg igjen med det samme, og oppsettinga ble en kjempesuksess.

I Riksteatret og Det Norske Teatret sin versjon, har skuespillerbrødrene Jan og Stein Grønli hovedrollene, og tredje bror Pål er inspisient. I mange år har de ønsket å reise på turné med Godot og ha Bjørn Sundquist som regissør. Med seg på scenen har de også Duc Mai-The, Sigmund Sæverud og Robert Skjærstad.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no