15. okt
BACH: Organist Henning Holm spilte preludier og fuger for et titalls personer i kirka tirsdag formiddag. Lunsjkonsertene kan garantert glede flere.
 
Mer musikk i kirka
Det blir både lunsjkonserter, musikkandakt og morgenandakt når kirka utvider tilbudet.

Publisert: 23.feb.2014 09:24
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Lunsjkonsert hver tirsdag og torsdag, morgenandakt hver onsdag og musikkandakt hver fredag. Det er det nye tilbudet i Kirkenes kirke.

Utvidet tradisjon

- Vi har alltid hatt andakt for personalet hver onsdag morgen. Det er en fin tradisjon, som jeg synes er viktig. Så fant vi ut at det ikke skulle så mye til for å åpne dørene for litt flere, sier kirkeverge Wenche Dervola.

Morgenandakten har blitt utvidet i forhold til stabsandakten som har pleid å bli holdt. Liturgien er strammet inn og det gis tilbud om nattverd. Rundt 20 minutter tar det hele. Det var tredje gang den nye morgenandakten ble holdt og denne onsdagen var det ikke så mange tilstede.

- Det har vært noen, men ikke så mange, men det er helt ok. Vi holder denne andakten likevel, og hvor mange som kommer er egentlig ikke så viktig, sier sogneprest Jon Aalborg. Men når tilbudet blir mer kjent, vil kanskje flere komme.

Synge mer

Hver tirsdag og torsdag holder kirkeorganist Henning Holm lunsjkonsert. Denne tirsdagen var det preludier og fuger av Bach som stod på programmet og et titall personer hadde funnet veien til kirka.

- Vanligvis er det hurtigruteturister som finner veien hit på denne tida av dagen, men vi håper at flere vil komme. Det er et veldig fint avbrekk på dagen, et lite pusterom med vakker musikk i et stemningsfylt rom, sier kirkevergen.

Fredag formiddag holdes det musikkandakt. Sognepresten forteller at da blir det som navnet sier mer musikk.

- Da synges teksten, vi ber fadervår, og det er det hele, sier han.

- Jeg synes det er veldig fint å være synlig og få aktivitet i kirka. Vi er jo her likevel, legger prest Einar Aksel Rånes Fagerheim til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no