7. des
ØKER: Frank Bakke-Jensen sier økningen viser at regjeringen tar grensesikkerheten på alvor. (Arkivfoto)
 
Mer penger til grensevakthus
Høyre-FrP-regjeringen vil øke bevilgningen til Grensevaktens stasjoner i Sør-Varanger med 56 millioner kroner. De går dermed tilbake til de opprinnelige planene fra 2011

Publisert: 26.apr.2014 16:18
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Regjeringen la fredag fram forslag om å endre omfang og kostnadsramme for et tidligere godkjent prosjekt for nye stasjoner til Grensevakten i Sør-Varanger. Bevilgningen foreslås økt med 56 millioner kroner til 351 millioner kroner, heter det i en pressemelding fra Finnmark Høyre.

Økte behov

- Dette viser at regjeringen tar grensesikkerheten og Schengen-oppdraget i nord på alvor. Økningen gjør at Forsvaret er godt rustet for framtidige behov, sier stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen (H).

Han mener økningen synliggjør regjeringens satsing på sikkerhet i nordområdene.

- Prosjektet ble opprinnelig godkjent i mai 2011. Ved godkjenningen av dette prosjektet sluttet Stortinget seg til en omfattende modernisering av grensevaktens bygningsmasse og infrastruktur. Men økte behov knyttet til blant annet integrering av informasjons- og kommunikasjonsteknologi og sikkerhet ved én av stasjonene gjorde at regjeringen nå gir enda mer penger til prosjektet, sier han.

Frp jubler

- Det må ikke herske noen tvil om at regjeringen satser på nordområdene og Finnmark. Dette er bare begynnelsen på hva vi kan forvente oss i framtiden, sier stortingsrepresentant Jan Henrik Fredriksen (Frp).

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no