24. okt
Mer av den videregående opplæringen kan tas via nettet fra høsten av.
 
Mer skole på nett
Finnmark fylkeskommune med tre nye nettilbud.

Publisert: 29.jun.2016 10:57
Oppdatert: 23.okt.2017 11:06

- Et utvidet nettbasert tilbud vil gi større fleksibilitet. Det vil gjøre det mulig å gi et bredere utdanningstilbud i landets største fylke med utfordrende avstander, sier hovedutvalgsleder for kompetanse Johnny Ingebrigtsen i en pressemelding.

De tre nye tilbudene er ett for lærlinger som ønsker å ta mer av opplæringen i bedrift, et annet for såkalte programfag på videregående. Disse fagene varierer fra skole til skole og ved at to fag blir nettbasert kan i teorien alle få disse. I første omgang skal fagene Matematikk S1 og Politikk og menneskerettigheter prøves ut.

Det tredje tilbudet er for voksne i Finnmark som ønsker å bli helsefagarbeider.

- Distribuert undervisning starter som et prosjekt, et ønske om å kunne tilby et bredere fagtilbud ved alle skoler i Finnmark. Dette kan bidra til at elevene i større grad kan bo hjemme og få ønsket undervisning ved nærmeste skole, heter det i vedtaket i fylkestinget som ble gjort nå i juni.

Finnmark fylkeskommune har fra før nettbasert opplæring blant annet i flere realfag, samfunnsfag og språk i tillegg til flere tilbud for voksne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no