19. okt
 
Mesterskap i Kazan – bare på russisk
Trio fra Sør-Varanger hadde heftig sportsdyst med russisk- talende fra Canada, Cuba, Asia og Europa.

Publisert: 30.mai.2018 17:22
Oppdatert: 03.jun.2018 15:47

13. til 19. mai var ti norske, russisktalende ungdommer samlet med folk fra en hel drøss andre land i Kazan, hovedstaden i russiske Tatarstan.

Anledningen var World Games of Young Compatriots – altså «verdenslekene for unge landsmenn». Første krav for å delta i det som har blitt en årlig russisk tradisjon, er å være mellom 12 og 15 år, og å kunne russisk. Fyller man disse forutsetningene, gjelder det å kvalifisere seg i en av grenene på World Games.

Bordtennis og svømming

– Det var flere forskjellige sportsgrener som minifotball, basketball, volleball og mer. Det norske laget deltok i år i svømming, sjakk, bordtennis, og rytmisk gymnastikk, skriver Alexandra Andreassen.

Hun er mor til Karina Elisabeth Andreassen, en av tre fra Sør-Varanger som deltok i Kazan i år. Karina er vanligvis aktiv i badminton på landsnivå, men her var det altså bordtennis som gjaldt.

– Hun tok ganske mange timer med profesjonelle trenere, og nå kan hun greie triks. Mange tror det bare er å slå ballen fram og tilbake, men det er vanskeligere enn det på høyt nivå, sier Alexandra.

De to andre herfra, Alisa Maria Hansen og Linda Marianna Hansen, driver med svømming. De hadde kvalifisert seg igjennom gode resultater på hjemmebane, innsendt elektronisk til World Games.

61 land

Sør-Varanger-trioen møtte og konkurrerte mot ungdom fra 60 andre land, inkludert Canada, Cuba, og flere asiatiske og europeiske land.

– Det var både lag- og singelkonkurranser. Vi fikk noen gode plasseringer: Alisa fikk niende plass i 200 meter fri, og bordtennislaget med Karina på fikk ellevte plass, forteller Alexandra.

Aktivitetene utenfor stadion inkluderte kransenedleggelse i Memorial Victoria Park, tatarsk sang og dans, besøk på skoler i Kazan, og quizkonkurransen «Dialoger på russisk». Alt foregikk, nettopp, på russisk.

Både Linda, Alisa og Karina ønsker å delta også neste år. Så da krysser de fingrene for at resultatene hjemme er gode nok til enda en runde.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no