12. des
NY JOBB: Terje Meyer Begynner som distriktssjef i Sivilforsvaret neste år. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Meyer skifter beite
1. mars neste år begynner Terje Meyer som distriktssjef i Øst-Finnmark Sivilforsvarsdistrikt, etter to år som daglig leder i Kirkenes Næringshage.

Publisert: 03.des.2014 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

- Det ligger ikke noe dramatikk i dette. For meg handler det først og fremst om at jeg nå skal begynne i en ny jobb med mange spennende utfordringer, og ikke om at jeg skal slutte i næringshagen, sier Meyer.

Vil bidra

Meyer forklarer at de store endringene i Sivilforsvarets organisasjon de siste årene gjør det til en veldig spennende arbeidsplass, der han har lyst til å bidra med sin kompetanse.

- Rollene har endret seg og Sivilforsvaret fungerer nå mer som en reservestyrke for nødetatene. Dette vil jeg være med på, sier Meyer, som har 28 års erfaring fra det offentlige. 25 av dem fra Forsvaret. Han vil være stasjonert i Kirkenes, men vil ha ansvaret for hele Øst-Finnmark.

- Det er en veldig spennende og mangesidig organisasjon.

Samfunnsengasjert

Samtidig snakker han varmt om sin nåværende arbeidsplass.

- Jeg kan bare reklamere for en spennende og interessant jobb for den som kommer inn etter meg, og jeg tror at den personen må ha et stort samfunnsengasjement. I denne jobben er man borti både politikk og næringsliv. Det er også viktig å presisere at Næringshagen jobber som et team, med to dyktige prosjektledere i tillegg. Det gir bred kompetanse.

Han peker på de mange mulighetene som finnes i kommunen innenfor for eksempel gruvedrift, petroleum, reiseliv og nærheten til Russland.

- Samtidig er det også knyttet utfordringer til de samme mulighetene, men det er viktig å ikke la det overskygge det man kan få til, understreker han. Å få skaffet folk med den kompetansen som trengs i kommunen er også noe Meyer har vært opptatt av.

- Vi trenger flere mennesker i kommunen, både for å dekke behovet for arbeidskraft, og for å bygge samfunn.

Bli kjent

I mars er han altså på plass hos Sivilforsvaret i Sørnesbygget, men noe programerklæring ønsker han ikke å komme med på nåværende tidspunkt.

- Det viktigste er å bli kjent med menneskene i organisasjonen og nettverket rundt, som for eksempel de samarbeidende etatene. Når man har brukt tid på det, så har man et bedre grunnlag for å bestemme seg for hva man skal gjøre videre. Han er også klar på at, som i alle offentlige organisasjoner, er det også økonomiske utfordringer i den nye jobben.

- Jeg forventer at de økonomiske rammene for å utføre oppdraget er på plass. Samtidig er det de menneskelige ressuresene som er det aller viktigste, avslutter Terje Meyer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no