10. des
BEITE: Det er av hensyn til reindrifta at alle disper inndras midlertidig.
Illustrasjonsfoto
 
Midlertidig stoppet motorferdsel
Fylkesmannen inndrar alle dispensasjoner midlertidig på grunn av beitende rein.

Publisert: 12.jan.2018 13:00
Oppdatert: 12.jan.2018 13:00

Alle dispensasjoner for motorferdsel i Gallok-området inndras midlertidig fra og med 16. januar 2018, melder Fylkesmannen.

Reinbeitedistrikt 6 v/Asllat N. Smuk har anmodet Fylkesmannen om å midlertidig inndra alle dispensasjoner gitt for motorferdsel i Gallok-området. Den midlertidige inndragingen av dispensasjoner skjer med bakgrunn i at reinen trenger ro til å beite. 

Fylkesmannen anser det som viktig at reinen får ro til å beite i det aktuelle området og inndrar midlertidig alle dispensasjoner for motorferdsel i Gallok-området fra og med 16. januar til og inntil videre. 

Reinbeitedistrikt 6 skal varsle Fylkesmannen straks behovet for stenging er over, så forbudet kan oppheves uten unødvendig opphold.

Fylkesmannen kan gjøre unntak fra forbudet i spesielle tilfeller etter skriftlig søknad. Søknaden sendes via kommunen, heter det i pressemeldingen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Gallok

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no