11. des
Foto Norterminal
 
Miljødirektoratet vurderer omlastingstans
Miljødirektoratet er ikke fornøyd med hvordan Norterminal har fulgt opp avvikene om beredskap. Nå vurderer de å vedta stans i oljeomlastingen.

Publisert: 13.mar.2015 08:02
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Direktoratet er helt klare på at beredskapssituasjonen knyttet til de tidligere påpekte avvikene ikke er god nok. Miljødirektoratet oppdaget at virksomheten drev i strid med tillatelsen under kontrollen i slutten av januar.

Alvorlige avvik

- Vi mener alle de fire avvikene er alvorlige og påla skriftlig redegjørelser innen 18. og 28. februar, sier avdelingsdirektør Bjørn Bjørnstad i Miljødirektoratet.

Direktoratet mottok bedriftens redegjørelser og har hatt møter for å diskutere oppfølgingen av avvikene. Tre av avvikene, alle knyttet til mangelfull beredskap mot akutte hendelser, er ifølge Miljødirektoratet ikke rettet.

- Norterminal må sørge for at de følger kravene i tillatelsen. Vi vurderer å vedta stans i omlastningen dersom vi ikke har mottatt dokumentasjon innen 24. mars som viser at brudd på tillatelsen er tilfredsstillende rettet, sier Bjørnstad.

Nasjonal laksefjord

Norterminal driver oljeomlasting i en nasjonal laksefjord, omgitt av sårbar natur. Direktoratet påpeker at riktig beredskap er viktig for å minimere faren for hendelser som kan skade helse og miljø. Derfor stiller Miljødirektoratet beredskapskrav når de tillater virksomhet som kan skade miljøet.

- Norterminal har så langt ikke vist vilje til å følge opp avvikene som ble påpekt etter vårt tilsyn. Nå må de bruke sjansen de har fram til 24. mars med å få dette i orden. Innenfor dette tidsrommet bør de klare å iverksette nødvendige tiltak for å komme i samsvar med våre krav, sier Bjørnstad.

Redegjort

Administrerende direktør Jacob B. Stolt-Nielsen i Norterminal sier at de har redegjort for det de har fått beskjed om å redegjøre for.
- Norterminal har i brev og dialog med Miljødirektoratet tidligere gitt en bred redegjørelse på de forhold vedrørende våre operasjoner det er bedt om avklaring på. Vi vil nå se på hvilken ytterligere informasjon og avklaring direktoratet trenger, og deretter svare i tide til deres frist, sier Stolt-Nielsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no