12. nov
NYANSATT: Rolf Randa begynner i desember.
Foto: Håvard S. Mækelæ
 
Miljømannen Rolf blir journalist
Rolf Randa begynner i avisa i desember. Det ville egentlig vært et skritt til siden fra en svært variert karriere så langt – men han var i SVA allerede som femtenåring.

Publisert: 29.okt.2018 17:10
Oppdatert: 29.okt.2018 17:37

Det nyeste tilskuddet i Sør-Varanger Avis er Rolf Randa.

Han har leserne våre allerede blitt kjent med igjennom frilanssaker det siste året, men nå blir han fast i avisa.

Det er enda et steg i en passe variert karriere. Randa har vært innom jakt, miljø, historie, forsvar og håndverk så langt i livet.

To tiår i militæret

– Jeg har vært 20 år i militæret, mest i Garnison Sør-Varanger. Der sluttet jeg i 2002, og noe av det siste jeg gjorde var å være lokal prosjektleder da vi skulle omstille grensevakta i forbindelse med Schengen- avtalen, forteller sekstiåringen.

– Etter det har jeg stort sett frilansa i tømrer- og service- tjenesten. Jeg hadde et par år i fylkeskontoret til Norges Jeger- og Fiskerforening, nevner han. Der var han rovviltansvarlig – og han har mange år som rovviltkontakt for Statens naturoppsyn.

Miljø er fremdeles noe sekstiåringen er svært interessert i.

Randa kom inn på skrivingen på siden av det vanlige arbeidet. Han er nemlig også over gjennomsnittet interessert i historie – deriblant har han vært leder av Sør-Varanger Historielag.

– Jeg har bestandig likt å skrive. Jeg har vært med på flere bokprosjekter, laget artikler, undersøkt lokalhistorie, og guidet og holdt foredrag. Tidlig på 90-tallet var jeg også i pasvik Næringsråd, forteller han.

– Jeg følger med på alt som skjer i samfunnet. Jeg har tidligere hatt innspill både om veinettet, transport, og jobbet med Sydvaranger-spørsmål.

Ringen sluttet

Randa fikk den aller første smaken på avislivet for 45 år siden. Femtenåringen Rolf var da innom Sør-Varanger Avis da skolen hadde arbeidsuke.

– Så ringen er sluttet, humrer han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no