23. okt
Kristine Pettersen, Arne Liaklev, Sandra B. Sotkajærvi, Torgunn-Elise Dahl og Lena Warelius er med på å stifte lokallag i Sør-Varanger. Frode Linndal (til høyre) fra fylkeslaget forteller at De Grønne nå har lokallag i seks kommuner i Finnmark.
 
Miljøpartiet De Grønne, Partiet De Kristne og KrF melder seg på til lokalvalget
Tilsammen ni partier stiller.

Publisert: 31.mar.2015 14:40
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

- Målet er å få plass i kommunestyret, sier Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat i Sør-Varanger, Arne Liaklev.
Tirsdag formiddag samlet partiet seg rundt et kafébord og fylte på de nødvendige navnene som trengs for å stille liste til kommunevalget i september.
Samtidig ble det stiftet lokallag.
Arne Liaklev, Waling Magnus V. Gorter, Elisabeth Larsen, Lena Warelius, Marit Sundt, Jan Vidar Dahle, Sandra B. Sotkajærvi, Torgunn-Elise Dahl og Christine Pettersen står på lista til De Grønne.

Litt grønne

- Jeg syns De Grønne står for mange av mine meninger og interesser, og at de dermed representerer meg best - selv om de er nye og litt "grønne", begrunner Sandra B. Sotkajærvi partivalget sitt med.
- Jeg syns det er et modig parti som til tider tar beslutninger som verken er populære oppover eller nedover. Da de trengte folk på lista ville jeg være med. For Finnmark, som har så vakker natur, er kanskje det fylket som aller mest trenger å bli tatt vare på.
Christine Pettersen syns partivalget gir mulighet for å påvirke.
- De står for mye av det jeg syns er viktig. En er aldri enig i alt, men det er uansett viktig å være med, om en skal være enig i alt blir en stående uten parti.
- Først og fremst har jeg en datter som masa veldig om at jeg skulle være med, og jeg tenkte at listefyll kan jeg jo være, ler Torgunn-Elise Dahl og legger til at selvfølgelig er hun også opptatt av miljøet og mange av sakene partiet står for.
– For meg er det ikke noe annet parti jeg kan støtte, sier Arne Liaklev som også førstekandidat i fylke.

Ikke godt nok

Liaklev forteller at han har vært medlem av Miljøpartiet De Grønne noen år, men det er først nå han for alvor engasjerer seg. Han forklarer partivalget med at han syns De grønne tar naturen på alvor.
– Andre partier har selvsagt også en miljøagenda, men når det kommer til stykket så er det andre ting som blir prioritert og miljøet må vike. Dette handler jo ikke bare om miljøvern, men også bruk og nedbygging av naturen, poengterer Liaklev og legger til at
han ikke syns de andre partiene i Sør-Varanger har gjort miljøjobben godt nok.
Hva er den viktigste miljøsaken for deg?
- Miljøvern i Russland, å få det mer på agendaen. Det kommer så mye dritt derfra, og det må vi jobbe mer med. Gruva er også viktig, men i det store bildet er det utslippene fra Russland som er den virkelig store utfordringen.

Like før fristen

De Grønne fikk 1,8 prosent av stemmene i Sør-Varanger, 90 stykker, til siste stortingsvalg.
Det er nå stiftet lokallag i Alta, Hammerfest, Sør-Varanger, Lebesby, Vardø og Vadsø.
På rådhusets servicekontor var det like før deadline tirsdag flere partier på plass for å få listene i orden. KrF, Partiet De Kristne, Miljøpartiet De Grønne, SV, Ap, Høyre, Frp, Sp og Venstre stiller alle liste til kommunevalget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no