24. okt
LÆRE MER: Politikerne i Sør-Varanger skal i mars få lære mer om blant anet forurensningen fra nikkelverket i vår russiske naboby Nikel. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Miljøskolering i formannskapet
Miljøtilstanden i Pasvik og i Sør-Varanger står på agendaen når formannskapet møtes på Svanhovd 11.-12. mars.

Publisert: 14.feb.2014 14:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Også Utvalg for miljø og næring vil bli invitert til seminardelen av dette lunsj-til lunjsmøtet. Et seminar som er en direkte følge av et vedtak i kommunestyret fra ifjor. I stedet for å støtte ordfører Cecilie Hansens ønske å anmelde Norilsk Nickel på grunn av forurensningen derfra, ba man om å bedre egen kunnskap om miljøsituasjonen i Sør-Varanger.

- Dette er en direkte oppfølgning at det ønsket, sier Cecilie Hansen.

Hele programmet er ikke helt fastlagt ennå, men det legges opp til at seminardeltakerne skal få seg fremlagt resultatene av alle luftmålingene som er gjort i forhold til forurensningen fra Nikel på norsk side.

- Vi vet for eksempel at utslippene fra verket på andre siden av grensen er gått noe ned i de senere år, men de skadelige utslippene er fortsatt fem ganger høyere enn Norges totale utslipp av SO2, sier ordføreren.

Vannkvalitet i Pasvikelva er et annet tema, innhold av tungmetaller og fiskeforvaltning det samme. Matsikkerhet i forhold til lokal matproduksjon, inkludert reindrift, vil også bli belyst, ifølge Cecilie Hansen.

Hun orienterte formannskapet om det foreløpige opplegget da de møttes onsdag i denne uken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no