22. okt
STYRINGSGRUPPA: 23. januar hadde styringsgruppa i prosjektet møte i Kirkenes. På bildet er Claus Bergersen (Barentssekretariatet), Milena Shatskaya (Monchegorsk byadministrasjon), Anna Popova (leder for reiselivsutvikling i Murmansk fylke), Julia Seljeseth (Troms fylkeskommune), Maxim Saltykov (NordNorsk Reiseliv), Svetlana Ivanova (forretningsutviklingssenter for SMB i Murmansk), Roman Konoplev (forretningsutviklingssenter for SMB i Murmansk) og Markus Karlsen (Finnmark fylkeskommune). Olga Gorelova (Arkhangelsk fylkesadministrasjon) er ikke med på bildet.
 
Millionprosjekt til reiselivsbedrifter
Nå skal reiselivsbedrifter i Norge og Russland få hjelp til å dra nytte av den økte grenseoverfarten.

Publisert: 05.feb.2014 08:57
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Nordnorsk Reiseliv AS har startet et nytt internasjonalt forprosjekt for å se på mulighetene til å få flere turister over grensa mellom Norge og Russland.
Det melder Finnmark fylkeskommune (FFK) på sine sider.
Meningen er at prosjektet skal danne et tettere samspill mellom reiselivsaktører i Nord-Norge og Nordvest-Russland.

– Bakgrunnen for prosjektet er en betydelig vekst i grensepassering mellom Norge og Russland de siste årene. Det ønsker vi å videreutvikle. Det kreves utveksling av erfaring og kunnskap for å finne ut hvordan felles turistprodukter i regionene kan utvikles og markedsføres bedre, sier prosjektleder Maxim Saltykov fra NordNorsk Reiseliv AS til FFK. Det bekrefter han til SVA.

Ettårig prosjekt

Prosjektet skal gå over ett år. Det har et budsjett på en million kroner, og er halvfinansiert av Barentssekretariatet. Nordnorsk Reiseliv AS står for resten.
23. januar hadde styringsgruppa i prosjektet sitt første møte i Kirkenes, og det blir flere møter fremover.
I tillegg jobber de med å samle en arbeidsgruppe, bestående av en del nordnorske og nordvestrussiske reiselivsbedrifter.

– Det er selvfølgelig bedrifter fra Sør-Varanger med der, med tanke på at Sør-Varanger ligger rett ved grensa, sier Saltykov til SVA.

Han vil imidlertid ikke si hvilke bedrifter de har fått med og hvilke de har forespurt ennå.

– Vi har en del aktører som har meldt sin interesse, men lista er ikke ferdig, sier han.
– Videre arbeid i prosjektet skal blant annet gå på et omfattende kartleggingsarbeid i målmarkeder, og etablering av et felles forum for norsk-russiske reiselivsaktører, forteller han videre.
– Vi har en godt utarbeidet prosjektplan med flere aktiviteter som skal foregå på både russisk og norsk side. Vi er veldig fornøyde med det første kartleggingsmøtet vårt. Men det er litt for tidlig å gå i flere detaljer, sier han.

Myndighetene med

Reiselivsmyndigheter fra begge sider av grensa er med på prosjektet.
Styringsgruppa til prosjektet består av representanter fra Barentssekretariatet, Forretningsutviklingssenter for SMB (Murmansk), Direktoratet for reiseliv og turisme i Murmansk fylke, Finmark fylkeskommune og Troms fylkeskommune.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no