6. des
Sundquist, her ved graving i Nybrottsveien.
Foto: Yngve Grønvik
 
Minst 15 permittert også fra Sundquist: - Svært beklagelig
Daglig leder Áigin Bakkehaug kommenterer nedbemanningen hos entreprenør Oscar Sundquist AS.

Publisert: 27.nov.2019 18:18
Oppdatert: 27.nov.2019 18:18

SVA meldte tirsdag at 15 personer er sagt opp hos den familieeide entreprenøren, som er oppført med 62 ansatte hos Proff.no

I tillegg til de oppsagte, har 15 ansatte til nå fått permitteringsvarsel, opplyser Bakkehaug på epost til SVA. Han hadde ikke anledning til å møtes for et intervju onsdag.

- Per nå har 15 ansatte fått varsel om permitteringer. Etter hvert som aktiviteten roer seg mot jul, er vi nødt til å sende ut ytterligere varsler, skriver han.

- Jeg syns det er svært beklagelig at vi er i denne situasjonen, men i et marked som ikke er tilstrekkelig stort, har vi dessverre ikke noe annet valg enn å gjøre tiltak. Som bedriftsleder er det svært lite givende å bygge ned et selskap og meddele kolleger slike beskjeder, avslutter Bakkehaug.

De har hatt flere store prosjekter de siste årene, blant annet med tomter på det nye sykehuset, E105, fylkesveien i Pasvik og andre oppdrag i Øst-Finnmark.

Dette har lettet situasjonen etter konkursen til Sydvaranger, hvor Sundquist hadde mye arbeid. Og siden videre gruvedrift er uavklart, forbereder selskapet seg nå på enda magrere tider. Og de venter seg uansett ingen oppdrags-boom med det første, verken lokalt eller ellers i fylket.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Áigin Bakkehaug (27) overtok daglig leder-jobben hos familieeide Oscar Sundquist AS tidligere i år. Svein Sundquist er nå arbeidende styreleder. Her er de to ved tiltredelsen.

Foto: Sundquist

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no