19. okt
 
Mishandlet samboeren på det groveste
Han sparket, slo og trampet henne i hodet. Nå skal det vurderes om mannen var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Publisert: 26.nov.2013 13:53
Oppdatert: 23.okt.2017 10:34

Øst-Finnmark tingrett har i første omgang avsagt en kjennelse om at de mener mannen faktisk har begått de ugjerningene han står tiltalt for. Men han skal vurderes for tilregnelighet før saken behandles i forhold til straff.

Husker ingenting

Mannen bodde den gangen i Sør-Varanger. Punktene på tiltalelista er flere, men den groveste handler om vold mot samboeren.
For snart ett år siden kom mannen hjem, drakk et stort glass konjakk og tok to, tre Rivotril. Det er et medikament som brukes mot epilepsi, men som i økende grad også brukes som et rusmiddel med virkestoffet klonazepam. Mannen har forklart at han ikke husker noe av hva som hendte etterpå. Men retten har funnet det bevist at han mishandlet samboeren i to timer.
Han skal ha truet henne med kniv. Han slo henne i ansiktet mens han satt på armene henne. Han sto på hodet hennes mens han sparket henne i ryggen, magen og nakken. Han tok kvelertak på henne. Han sørget for at hun ikke fikk alarmert noen ved å ta batteriet ut av telefonen, påla henne å sitte stille og slapp henne ikke av syne. Ikke før han til slutt forlot huset.

Alvorlige skader

Først tolv timer seinere kom kvinnen seg på sykehuset. Hun hadde brudd i ansiktet, brist i kraniet og blåmerker. Hun ble liggende til observasjon i to døgn og fikk nedsatt hørsel og en hodepine som varte i tre måneder.
Mannen har forklart at noen må ha lurt i ham amfetamin. Det tror ikke dommerne, men de er i tvil om mannen har tatt stoffet før eller etter mishandlingen.
De andre tiltalepunktene handler om bilkjøring i rus, og noen punkter om narkotika der mannen har erkjent skyld i bruk og kjøp av hasj og amfetamin. Han erkjenner ikke skyld for å ha avtalt en forsendelse av 25 gram amfetamin.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no