7. des
MAKT: Når Aksel Emamuelsen (Ap), uavhengig sosialist Knut Mortensen, SVs Pål Gabrielsen og Venstres Stian Celius er enige om et samarbeid,ligger mye av makta i deres hender. Foto: Hallgeir Henriksen
 
Mister mye makt
Med den nye maktkonstellasjonen i Sør-Varanger vil samarbeidspartiene, anført av ordfører Cecilie Hansen og varaordfører Tove Alstadsæter, miste mye makt.

Publisert: 20.mai.2013 10:02
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Ap, SV, Venstre og uavhengig sosialist Knut Mortensen er enige om at samarbeidet dem imellom ikke slutter etter at de nå sørger for å få vedtatt eiendomsskatt og hytteavgift i hele kommunen.

- Vi har mye felles, og selv om vi ikke har skrevet under på en bindende avtale, vil vi i første omgang samarbeide fra sak til sak, sier Aps gruppeleder Aksel Emanuelsen.

Knut Mortensen mener gruppa tar ansvar for saker de mener er viktige for lokalsamfunnet, og har tro på et godt samarbeid.

Venstre

Venstre er jokeren i dette spillet, og Stian Celius sier at det nå er avklart at partiet ikke lenger er en del av det som var posisjonen.

- Det blir vel feil å si at vi er opposisjonen når denne konstellasjonen faktisk har flertall, mener han.

Skuffet

Ordfører Cecilie Hansen og varaordfører Tove Alstadsæter legger ikke skjul på at de er skuffet over at den borgerlige koalisjonen ikke lenger har flertall, og dermed kan miste mye makt.

- Vi lever i et demokrati, og dette får vi bare ta til etterretning videre i det politiske arbeidet i Sør-Varanger, sier Alstadsæter.

Hansen er skuffet over Venstre i denne saken, og vedgår at samarbeidet med dette partiet ikke alltid har vært det enkleste.

- Mange ganger har det vært vanskelig å vite hvor partiet, med sin representant Stian Celius, har stått i ulike saker. I så måte har det ikke vært like lett å forholde seg til partiet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no