10. des
ORDFØRERDUELL: Ordlyden har vært til dels krass i valgkampen mellom ordførerkandidatene Høyres Tove Alstadsæter, Senterpartiets Cecilie Hansen og Arbeiderpartiets Rune Rafaelsen. Nå mener Hansens partifelle, Kurt Wikan, at Rafaelsen har mobbet deres ordførerkandidat. (Bildet er manipulert)
 
Mobbeanklager i valgkampinnspurten
I et leserinnlegg i lørdagensdagens avis beskylder Senterpartiets Kurt Wikan Aps ordførerkandat Rune Rafaelsen for mobbing av Cecilie Hansen. – Ufint å dra mobbekortet, sier Rafaelsen.

Publisert: 11.sep.2015 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

«Ap trenger kurs i folkeskikk», er tittelen på leserinnlegget. Det var under onsdagens debatt på Svanhovd at Rafaelsen ifølge Wikan skal ha mobbet Senterpartiets ordførerkandidat.

– Vi voksne er rollemodeller for barna våre om hvordan man skal oppføre seg, at det i tillegg klappes av heiagjengen til Ap etter personangrep, himling med øyne og tydelig forsøk på latterliggjøring viser bare Ap sin holdning, skriver Wikan.

Cecilie Hansen selv vil ikke uttale seg om verken til saken eller leserinnlegget.

Hyggelig debatt

Rune Rafaelsen kjenner seg ikke igjen i karakteristikken.

– Jeg synes ikke det var noen overtråkk i denne debatten. Det var tvert i mot en veldig hyggelig politisk debatt. Min far var til stede og det var god stemning. Jeg har et godt forhold til alle og har aldri mobbet noen, sier Rafaelsen.

Aps ordførerkandidat tror klimaet i det kommende kommunestyret vil bli veldig godt.

– Det eneste partiet som har gjort det klart at de ikke vil samarbeide med oss er Sp. Og i de siste dagene i valgkampen kommer de med noe jeg mener er et klart personangrep. Wikan kommer jo ikke med et eneste eksempel på mobbing i leserinnlegget. Dette er simpelt, sier Rafaelsen som understreker at han alltid har hatt et godt forhold til Cecilie Hansen.

Aps ordførerkandidat sa til Hansen at Senterpartiet skaper usikkerhet ved å bare samarbeide med de partiene som vil legge ned distriktsskolene.

– Vi vil ikke legge ned distriktsskolene, men det gjør de partiene som de samarbeider med. Det er litt rart, synes jeg. Da mistet Hansen besinnelsen, sier Rafaelsen.

– Kan dere se så forskjellig på hva mobbing av en politisk motstander er?

– Spør de som var til stede under debatten. Jeg fikk bare gode tilbakemeldinger. Under hele denne valgkampen har Sp lovet i hytt og pine. Og de har gått til angrep på meg og Ap. De har himlet med øynene når jeg har hatt ordet. Foran debatten på Svanvik så bestemte jeg meg for å ta igjen og ta opp det de har sagt mot meg under hele denne valgkampen.

– Og det kan ikke din politiske motstander ha oppfattet som mobbing?

– Jeg har ikke mobbet noen. Det holder jeg meg for god til.

Sp-politikerne har hakket på meg og Ap og har også blitt «arrestert» for diverse hersketeknikker i debattene både på Bugøynes og Tårnet. Å dra mobbekortet slik Wikan gjør her, er et skittent triks som han burde holdt seg for god til. Det sier mer om han enn noe annet og er veldig trist. Jeg trodde ikke dette var mulig å få oppleve. Men Sp er desperate nå på slutten av valgkampen og vil for alt i verden beholde Hansen som ordfører og gjør alt for å få til dette, sier Rafaelsen.

– Sånn personlig, hva gjør det med deg å bli beskyldt for mobbing?

– Det er jo ikke morsomt. I mine 20 år som sjef for Barentssekretariatet har jeg aldri blitt beskyldt for mobbing. Det er ufint og usaklig i en valgkamp. Jeg bare nevner at Sør-Varanger kommune fikk 50 000 kroner i bot for mobbing. Og det var mens Cecilie Hansen var ordfører, sier Rafaelsen.

Ingen mobbing

Åsmund Røst, partipolitisk uavhengig og fra Svanvik, sier at Kurt Wikan og Senterpartiet skyter spurv med kanoner dersom de mener Rafaelsen drev med mobbing av Hansen.

– Nei, det kan jeg ikke forstå. I mine begreper av mobbing, så er ikke det som ble sagt på Svanvik i nærheten en gang. Voksne folk må tåle litt i politikken, slik jeg ser det. Debatten på onsdag var litt død, men den livnet opp litt når skole ble tema, sier Røst.

Cecilie Hansen har bare et kort svar på Rune Rafaelsens svar på mobbebeskyldningen;

– Ingen kommentar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no