6. des
(Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Mor frifunnet for slag på idrettsstevne
Tingretten trodde på at de meldte tilfellene var lekeslåssing, putekrig og uhell.

Publisert: 15.jun.2017 15:40
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

En kvinne fra Sør-Varanger risikerte betinget fengsel og oppreisningserstatning til to av barna sine, da hun sto tiltalt i Øst-Finnmark tingrett i slutten av mai.

Det endte imidlertid med frifinnelse for kvinnen.

Moren sto tiltalt for å ha slått ett av barna på et idrettsstevne, og for å ha dyttet det samme barnet så barnet fikk blåmerke hjemme hos seg selv. Ifølge tiltalen skulle hun ha slått også det andre barnet hjemme ved en anledning.

Vitner

Kvinnen forklarte at hendelsen på idrettsstevnet var lekeslåssing, og det andre tilfellet med barnet hjemme var putekrig.

I tilfellet der det andre barnet hadde fått blåmerke, forklarte også to vitner på stedet at det så ut som et uhell som førte til at barnet skled og falt på gulvet.

Mindretall

Retten var enstemmig om at det ikke var bevist at kvinnen hadde slått barna da det gjaldt putekrigen og blåmerket.

Mindretallet i retten tolket imidlertid vitnene på idrettsstevnet som at moren hadde slått barnet med vilje. Flertallet var ikke enige i det.

Barna hadde heller ikke blitt påført noen fysisk eller psykisk skade i løpet av hendelsene, og retten fant ikke grunn til å dømme kvinnen til å betale erstatning.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no