6. des
SØLV: Morten Rushfeldt fra Kirkenes var ikke rask nok i starten, men kom noe voldsomt på slutten og satte fartsrekord i Gällivare. (Privat foto)
 
Morten fikk 214 km/t på skuteren
Morten Rushfeldt kjørte fortest av alle under skuterdrag i Gällivare før påske, men det holdt bare til sølv.

Publisert: 19.apr.2017 10:44
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

- Det er mitt første dragrace på snø på ni år, så jeg er veldig fornøyd med innsatsen, sier Morten Rushfeldt.

Bare tideler

Han satte hastighetsrekord med 214,24 kilometer i timen da han passerte mållinja, men var ikke rask nok i starten av løpet og ble såvidt slått av svenske Patrik Löfdal. Rushfeldt fikk beste tid på 5,66 sekunder, mens svensken kom i mål på 5,25 sekunder.

Banen er 201 meter lang og ligger på innsjøen Tjautjas i Gällivare, og konkurransen var sesongavslutning for skuterdragkjørere på snø. Rushfeldt kjørte i klassen Open Mod.

- Det var 15 deltakere i klassen og et veldig høyt nivå. Han som vant kjørte en Arctic Cat snødragster importert fra USA og var en av de aller raskeste forrige sesong, så jeg må si meg fornøyd med andreplassen, og en fortjent seier til svensken som var raskest. Det var bare tideler som skilte mellom de sju beste i klassen, sier Rushfeldt.

Ombygging

Han forteller at skuteren fungerte bra unntatt i første og andre kvalikrunde, da motoren fikk litt for mye bensin og ikke gikk helt som den skulle.

- Men jeg fikk ordnet det til elimineringsrundene startet. Det var litt synd for banen var veldig god i starten, med godt feste. Jeg kom meg helt til finalen, men der ble jeg slått, forteller han.

Rushfeldt sier han gjerne skulle hatt litt mer tid til testing og tuning av motor og variatorer på forhånd. Han har bare kjørt på gress de siste årene, men har gjort det svært godt, blant annet blitt svensk mester

- Ombygging til snødrag var mer tidkrevende enn forventet. Her kjører vi på ren snøstart med piggbelte og det blir en ny måte å sette opp skuteren på. Fordelen med pigger i beltet er at banen kan tråkkes og prepareres til den er så hard som det går an, og det gir høy fart og gode tider. Dessuten holder banen seg bedre utover dagen.

Neste år

Løpet var det siste av en cup som heter Byacupen, og gikk på forskjellige steder i Gällivare-området. Det var totalt 72 kjørere i forskjellige klasser i finaleløpene. Resultatene har gitt mersmak for Rushfeldt.

- Neste år skal det kjøres 4-5 løp i sju forskjellige klasser, og med snøstart uten startmatter blir testkjøring lettere for alle, forteller han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no