21. okt
UTFORDRINGER: Det venter både Gere og eieren Morten Kvammen store utfordringer i jordskjelvrammede Nepal. De er ivrige etter å komme i gang. (Foto: privat).
 
Morten og Gere fremme i Nepal
Morten Kvammen og hans lavinehund, Gere, er nå på plass i hovedstaden Katmandu.

Publisert: 29.apr.2015 18:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Det norske redningsteamet med navnet «Norwegian Search and Rescue Team» landet i Katmandu et kvarter over tre norsk tid natt til onsdag. Det innleide flyet fra Norwegian mellomlandet i Aserbajdjans hovedstad, Baku, der de ventet på landingstillatelse i Katmandu. Denne kom og de kunne tirsdag kveld fly videre.

Ivrige

I tillegg til å være lavinehund er Gere også utdannet ruinsøkehund. Dette er en spesialutdanning for å kunne jobbe i katastrofeområde.

- Vi ser fram til og er ivrige etter å komme i gang. Det er mange som trenger vår hjelp. Men vi vet samtidig at det er store utfordringer, sa Kvammen til SVA mens de stod på flyplassen i Baku.

I militærleir

Vel fremme i Katmandu ble flyet losset på én time og ti minutter. Ved ankomst fikk redningsmannskapene tildelt lastebiler, som raskt ble lastet med det medbrakte redningsutstyret.

- Akkurat nå er det norske redningsteamet i en militærleir ved flyplassen i Katmandu, der ledelsen i NORSAR er i møte med de som koordinerer hele den omfattende redningsaksjonen i Nepal. På møtet får de en orientering om hvor i Nepal de skal settes inn, fortalte Jim Olav Hansen, NORSARs representant i Norge, onsdag formiddag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no