23. okt
LEDER: Linda Beate Randal (Ap) leder fraværsstatistikken i kommunestyret etter halvgått valgperiode.
 
Møter sjelden
Ved siste valg var Linda Beate Randal Arbeiderpartiets toppkandidat til kommunevalget. Halvveis i valgperioden har hun meldt forfall til 21 av 24 kommunestyremøter.

Publisert: 19.des.2013 16:06
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Statistikken viser at den tidligere ordføreren troner på toppen av fraværsstatistikken. Høyres Camilla Svegaard (18) og Hans Hatle følger tett på.

Ny jobb

Randal fikk seg jobb som direktør for Innovasjon Norge i Finnmark etter at valgperioden begynte. Det er grunnen til det høye fraværet i kommunestyreperioden.

- Siden kontoret til Innovasjon Norge ligger i Vadsø, så var det krevende oppgaver og mye å sette seg inn i i den nye jobben, sier Randal.

- Jeg har en intensjon om å være mer til stede. Da jeg fikk jobben trodde jeg at jeg skulle få dette til, men det har vært veldig mye reising på meg. Jeg tror dette vil roe seg litt etter jul. Jeg var den politikeren som fikk flest stemmer og personlige stemmer ved siste kommunevalg og føler derfor en forpliktelse til å prøve å bidra til utvikling av en av de kommunene i Norge med mest utviklingspotensial. Nå ønsker jeg å være med og bidra til litt mer dynamikk og diskusjon og til å løfte blikket.

Randal synes ikke permisjonsreglementet for kommunepolitikere er for strengt.

- Det er en viktig og forpliktende oppgave man påtar seg når man sier ja til å bidra på en valgliste. Jeg synes det er greit at det ikke er så lett å få permisjon. Kommunen følger da også de lovene som er i Norge.

Videreutdanning

Camilla Svegaard (H) oppgir videreutdanning i Tromsø som årsak til at hun har meldt forfall til 18 av 24 møter i kommunestyret siden høsten 2011.

- Dette er et heltidsstudium som gjorde at det ble lite tid til møtene hjemme. Tanken og planen var større deltakelse, men studiet var krevende både med tanke på tid og emne, sier hun.

Bakgrunnen for at hun ikke søkte permisjon var at planen var å delta på møtene.

- Det var aldri noen problem med å kalle inn partiets vara og de var alltid engasjerte og forberedte i god tid.

For Svegaard vil det også kunne bli noe fravær i kommunestyremøtene etter nyttår.

- Vi venter barn nummer tre om ni dager, slik at jeg ser for meg at jeg kanskje må stå over noen møter på nyåret. Baby kommer foran møtevirksomhet, sier hun.

Arbeidsbelastning

For Hans Hatles (H) vedkommende er høy arbeidsbelastning årsaken til fraværet i tretten av 24 kommunestyremøter.

- Møtene er oftest lagt midt i arbeidstiden til de aller fleste. Det er etter min mening en uting. I alle andre tillitsverv i samfunnet møter man på fritiden, og da har man som regel god tid, men det ser ut til at vi i politisk sammenheng ikke er villige til å legge selve møtene til ettermiddagstid, selv om alle forberedelsene for mange foregår på fritiden, sier Hatle.

Han sier at det fungerer godt med å kalle inn vararepresentanter når han selv ikke kan møte.

- Generelt vil jeg si at det viktigste ikke er at alle de faste medlemmene må toppe frammøtestatistikken, men at hvert møte er representantivt sammensatt med faste- og/eller varamedlemmer, slik at saksbehandlingen i møtet er forsvarlig og at beslutningsmyndighet foreligger. Det er nettopp derfor man har en vararepresentantordning. Alt i alt synes jeg det er stor seriøsitet i den løpende saksbehandling. Innhold er viktigere enn form, sier Hatle.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no