21. okt
PÅ TUR: Grenseboergjengen koste seg på tur med mat, dans og allsang. De startet med å sybge We are the Wold. (Alle foto: Martin Gramnæs).
 
Møtes for å ha det trivelig ilag
I Grenseboerklubben lar man politikk være politikk. Her er det vennskapet og det sosiale som står i fokus.

Publisert: 26.aug.2014 10:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

- Dette er veldig bra og jeg liker det veldig godt, slår Darina Burjakova fast. Hun er fra Nikel men studerer utenfor Moskva og er med på klubbtreff for første gang.

Trim og kos

Klubben er samlet med 35 medlemer til grilling og sosialt samvær på lavvoen i Sandnesdalen. Her har de spist fersk grillet laks, hatt allsang og i det avisa kommer på besøk er det dans og latter i det fine høstværet. Dagen startet imidlertid allerede i Kirkenes, og hele gjengen syklet i lag opp til endelig destinasjon.

- I rolig tempo da, poengterer Sandra Asmyhr fra Frivillig Sentralen. Det er hun som har arrangert opplegget, sammen med Alexander Pronozin som er turleder fra russisk side.

- Det er veldig bra med slike samlinger. Da kan vi snakke sammen om forskjellige temaer, og bare ha det trivelig i lag, sier han.

Gjensynsglede

Både han og Asmyhr er klare på at dette ikke handler om politikk.

- Her handler det bare om å ha det trivelig i lag. Vi begynner jo å kjenne hverandre nå, påpeker hun. Grenseboerklubben har hatt fem møter siden starten, men Asmyhr savner flere norske deltakere.

- Det er jo mange som kjører over for å handle. Hvorfor ikke stikke innom oss og bli mer kjent med russerne? Spør hun. Samtidig legger hun til at det ikke bare er det internasjonale aspektet som gjør at slike møter er viktig.

- Vi hadde jo noen utsagn på forrige formannskap for en stund siden, kommenterer hun.

- De som ikke er med på dette, aner ikke hva de går glipp av, kommenterer Karin Johnsen, før hun hiver seg videre i dansen med resten av det livlige turfølget.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no