10. des
TILBUD: Ordfører Cecilie Hansen mener et Barnehus i Kirkenes kan bli et viktig tilbud for barn i hele fylket. (Foto: Randi Fløtten Andreassen)
 
Møtte departementet om Barnehus
Ordfører Cecilie Hansen og Monica Stiansen (Frp) var onsdag i møter i Justisdepartementet for å få lagt et Barnehus til Kirkenes.

Publisert: 26.jun.2014 17:09
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

- Vi fikk møte statssekretær Hans Røsjorde og fortalte om vedtaket vi har gjort i kommunestyret og snakket om hvordan vi skal gå fram for å få et Barnehus i Kirkenes, sier Cecilie Hansen.

Kommunestyremedlem Monica Stiansen er med ettersom det er hennes parti som har departementet.

- Møtet var både konstruktivt og bra, melder ordføreren.

Viktig tilbud

Statens Barnehus er et tilbud til barn og ungdom som kan ha vært utsatt for, eller vært vitne til vold eller seksuelle overgrep, der det foreligger en politianmeldelse.

- Dette vil være et utrolig viktig tilbud for barn i Sør-Varanger, men også for barn i hele Øst-Finnmark. Kanskje også hele Finnmark, sier Cecilie Hansen.

Første møte

- Dette var bare det første møtet med departementet, og barnehusene ligger direkte under Justisdepartementet, så det er her vi må begynne, sier Hansen.

Fra statssekretæren fikk de to kommunepolitikerne tips og råd for det videre arbeidet med saken, og Røsjorde var tydelig på at han ønsker å se nærmere på dette og få flere innspill. Kompetansen i Kirkenes er allerede god, med både Norasenteret, politidistriktet, et sterkt barnevern og det russiske konsulatet på stedet.

- Han ser helt klart våre utfordringer per idag med lang reisevei i slike saker for barn i vårt område, sier ordføreren.

Hun legger til at kommunen har fått full støtte til dette fra politimesteren i Øst-Finnmark.

- Vi planlegger også et møte om dette med barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne, legger Hansen til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no