21. okt
SKREMMENDE; John Kristian Dahl forteller om det skremmende møtet med elg i Bymarka søndag.
 
Møtte sint elgokse i joggeløypa
Skiløperen John Kristian Dahl fikk nærkontakt med en elg under en joggetur i Bymarka i Trondheim søndag.

Publisert: 07.okt.2013 16:10
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Dahl skriver om opplevelsen på twitter.

- Ble angrepet av en sint elgokse i dag i Bymarka. Berget meg bak et tett grantre. Etter stillingskrig i noen minutter ga den opp, skrev Dahl søndag.

Skiløperen fra Kirkenes forteller om episoden til Aftenposten.

- Jeg kom løpende på en helt vanlig sti mot slutten av en joggetur. Plutselig kom en elgokse styrtende ut fra skogen og mot meg. Jeg hadde ikke sett den, for jeg så ned på skotuppene mens jeg løp. I ren refleks kastet jeg meg til siden, der det heldigvis var en halvstor gran, forteller Dahl.

Tre som skjold

Han brukte treet som skjold mot elgoksen. De ble stående på hver sin side av treet, og skiløperen klarte å bevege seg rundt det når elgen prøvde å nærme seg.

Etter en stund begynte skiløperen å hoie på elgen, men uten videre suksess.

- Det virket ikke som om den brydde seg om det, annet enn at den ble mer aggresiv. Så jeg ga opp det, og prøvde heller å ikke provosere den eller å stirre på den, sier Dahl.

Etter en stund lusket elgen seg omtrent 20 meter bort. Dahl hadde da sett ut et nytt tre, rundt ti meter i motsatt retning, som en mulig fluktrute vekk fra elgen. Men da han forsiktig våget seg fram fra gjemmestedet bak treet, kom den store elgoksen tilbake igjen.

- Dermed var det rykk tilbake til start med meg og elgen på hver vår side av treet. Jeg fikk god tid til å studere den og å telle tolv tagger, forteller John Kristian til Aftenposten.

Elgku

Dahl oppdaget en elgku bak seg og skjønte da at han hadde kommet rett mot dem på stien han løp på. Etter en stund begynte oksen igjen å gå mot elgkua.

- Da prøvde jeg igjen å lure meg bort til det neste treet. Denne gangen gikk det heldigvis bra. Etter at jeg hadde fått litt avstand, så løp jeg det jeg kunne ned mot bebyggelsen. Men jeg så meg tilbake hele tiden, sier Dahl, tross alt glad for opplevelsen ved Kyvannet i Bymarka på Byåsen i Trondheim.

- Men å møte en elg sånn er jo noe av det farligste du kan gjøre i norsk natur, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no