6. des
Møte:Leder Jo Inge Hesjevik og fylkestingsrepresentant Raymond Robertsen fra Finnmark Høyre møtte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner under siste helgs landsmøte. (Foto: Martin H. Johannessen, Finnmark Høyre).
 
Møtte statsråder om arbeidsgiveravgift
Arbeidsgiveravgiften i Nord-Norge var tema da to Høyre-statsråder møtte representanter fra Finnmark under partiets landsmøte siste helg.

Publisert: 16.mai.2014 11:31
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

I fjor sommer sprakk nyheten om at EU og EFTAs overvåkningsorgan (ESA) nok en gang ville se på arbeidsgiveravgiften i Nord-Norge. Til tross for flere forhandlingsrunder, også med Høyre-Frp-regjeringen, kan det bli endringer fra 1. juli.

Før helgen kom det også fram at saken blir fremmet som en egen sak for Stortinget før sommeren.

To statsråder

Derfor benyttet flere Høyre-topper i Finnmark anledningen til å ta opp problemstillingen med flere statsråder under Høyres landsmøte i helgen. Både EU-minister Vidar Helgesen og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner fikk spørsmål fra Finnmark.

- Vi innser at vi kanskje ikke får beholde alle ordningene slik de har vært til nå, men vi er opptatt av å få på plass kompenserende tiltak som treffer så godt som mulig, sier leder i Finnmark Høyre, Jo Inge Hesjevik.

Han deltok i møtene sammen med partiets gruppeleder på fylkestinget, Raymond Robertsen, og stortingsrepresentant Frank Bakke-Jensen. 

- Jeg opplever at statsrådene er lydhøre og tar innspillene våre på alvor og videre til EU og ESA. Jeg er optimist på vegne av både Finnmark og Nord-Norge, selv om dette er kompliserte saker. Det er viktig å huske på at denne saken har gått mange runder gjennom flere regjeringer allerede, sier Hesjevik.

Tiltak

Hva tiltakene kan bli vil han ikke spekulere i. Selv om ESA ikke vil tillate at disse går inn og kompenserer direkte for tap i for eksempel transport-, energi- og finanssektorene, mener Hesjevik nordnorsk næringsliv vil leve godt i mange år fremover.

- Regjeringen er opptatt av å satse videre på norsk næringsliv, og da særlig i Nord-Norge. Derfor er jeg sikker på at vi kommer til å få ordninger som vil bidra til å styrke næringene på lang sikt, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no