6. des
FEIL: MR-pasienter som har time ved Kirkenes sykehus må reise andre steder på grunn av en teknisk feil. MR-maskinen kan være ute av drift i opptil to måneder. Foto: Håvard Mækelæ
 
MR i Kirkenes nede i minst to måneder
På grunn av en teknisk feil er MR ved nye Kirkenes sykehus ute av drift. Det jobbes med å finne årsaken til feilen.

Publisert: 15.mai.2019 10:12
Oppdatert: 15.mai.2019 10:30

MR-maskinen ved Kirkenes sykehus har teknisk feil, og er ute av drift. Planlagte undersøkelser vil derfor inntil videre skje ved andre sykehus, melder Finnmarksykehuset.

Utfallet av MR-maskinen får ingen konsekvenser for akutt-tjenesten ved Kirkenes sykehus.

Andre gang

Det er andre gang på kort tid MR-maskinen ved Kirkenes sykehus er ute av drift. Forrige gang dette skjedde var ved påsketider.

- De pasientene som trenger MR-maskinen er de som har planlagte undersøkelser. De vil bli kontaktet og gitt tilbud andre steder, som UNN i Tromsø og sykehuset i Hammerfest, sier informasjonssjef Eirik Palm i Finnmarksykehuset.

Han sier at han ikke kjenner til årsaken til at MR-maskinen er ute av drift.

- Vi tror ikke feilen har noe med selve maskinen å gjøre, den er rimelig ny, sier Palm.

- For pasientene betyr dette at de frem til vi har et tilbud i Kirkenes igjen, får undersøkelser utført i Hammerfest, på UNN eller ved et annet sykehus dersom de ikke har kapasitet. Vi beklager ulempen dette medfører for våre pasienter, sier klinikksjef Rita Jørgensen i pressemeldingen fra sykehuset.

Midlertidige løsninger

Service, drift og eiendom (SDE) tar høyde for at det kan bli en nedetid på opptil to måneder før maskinen er i full drift igjen. 

- Vi arbeider sammen med leverandøren for å finne årsaken til utfallet, og med å gjøre tiltak for å hindre at dette skjer igjen. Vi vurderer også mulige midlertidige løsninger, slik at det skal få minst mulig konsekvenser for pasientene, sier SDE-sjef Ole Martin Olsen i Finnmarkssykehuset.

MR-maskinen er innkjøpt til det nye sykehuset, og ble installert våren 2017. Røntgenavdelingen var i drift et par måneder før sykehuset offisielt åpnet i oktober 2018.

- Vi kjenner foreløpig ikke årsaken til feilen. Leverandøren analyserer logger, og vi regner med at svaret kommer i løpet av de nærmeste dagene, sier Eirik Palm.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NYTT: Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie besøkte røntgenavdelingen under åpningen av sykehuset i oktober i fjor. Sissel Wollmann og Anita Lehto var de to første røntgenpasientene på selve åpningsdagen. Foto: Håvard Mækelæ.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no