21. okt
GJØR DET SELV: Luba Limstrand fra Fretex og Lene Ødegård Olsen fra Pikene på Broen inviterer til workshop´er med designer Charlotte Nilsen.
 
Mulighet for å være med på redesign-workshop under spektakelet
– Hvordan får du gamle og slitte klær til å bli kule igjen, spør Pikene på Broen og inviterer til workshops for voksne og ungdom under årets festival.

Publisert: 12.jan.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:46

– Veldig spennende å få være med på festivalen, mener butikksjef Luba Limstrand hos Fretex og forteller at det har vært kjempeartig å se hvordan kundegruppene til bruktbutikken har forandret seg de siste årene. For gjenbrukere og redesignere har blitt en tydelig del av kundegruppen.
– Nå er det også masse ungdom som kommer hit. De er kjempeglade når de finner fine ting, forteller Limstrand som selv er skredder og leende forteller at hun foretrekker å få noen meter nytt stoff til disposisjon.
– Men det er artig å se hvor flinke folk er til å få fine ting ut av brukt, så hvem vet om man ikke hiver seg med på trenden, ler hun og stiller seg sammen med Lene Ødegård Olsen opp for fotografering.
– Vent! Hva om vi fant fram en gammel treningsjakke til å ha med på bildet? Charlotte Nilsen lager utrolig kule ponchoer ut av sånne jakker. Jeg ville aldri ha kommet på den idéen, men de blir skikkelig fine, forteller Olsen.

Fornye

Det er designeren Charlotte Nilsen, Fretex Kirkenes og Pikene på Broen som samarbeider om å lage workshops under årets Barents Spektakel.
– Redesign-kursene er lekne og lette å utføre, selv for dem med lite tekstilerfaring. Kursene passer også for dem som ønsker utfordringer og gir deltakerne innsikt i hvordan man blir bevisst på eget forbruk og, ikke minst, hvordan fornye garderoben uten å kjøpe nytt, forklarer de.
Tromsøbaserte Charlotte Nilsen holder workshopene. Hun har hovedfag i tekstil fra Kunsthøgskolen i Oslo og svennebrev i kjole- og draktsyerfaget.
– Nilsen driver firmaet, Feil Farge, som arrangerer kurs i redesign og som driver konseptet, Redesign Café, blogg og mobil installasjon. Nilsen har turnert i land og strand rundt med Redesign Café, og hennes eget redesign er utstilt blant annet ved Tromsø Kunstforening og ved Art & Crafts i Berlin, forklarer Pikene.

Gjør det selv

– Under Barents Spektakel 2015 oppfordrer hun til DIY, do it yourself, og tilbyr tre forskjellige workshoper på Fretex i Kirkenes.
5. februar holdes det åpen workshop for ungdom og voksne der deltakerne tar for seg redesign av overdel, skjørt eller kjole av t-skjorter. Her er det plass til maksimalt fem deltakere. Samme dag er det kurs i redesign av poncho ut fra en treningsjakke eller genser. Også her er det plass til fem deltakere.
6. og 7. februar er det todagers workshop for voksne med redesign av forskjellige klesplagg.
– Deltakerne tar med brukte klær som materiale for eget redesign eller de kjøper noe på Fretex. I løpet av kurset syr deltakere to plagg hver. Kursleder starter med å vise mulighetene ved redesign. Deltaker får individuell oppfølging på teknisk gjennomføring til eget redesign, og her er det plass til åtte deltakere.
Kursene er gratis for ungdom under 18 år, og påmelding skjer til ingrid@pikene.no.
Fretex blir også stedet for motevisning. Det skjer på torsdagen under festivalen. Da skal elever fra Kirkenes videregående skole og fra Murmansk State Technical University vise resultatet av en workshop med Charlotte Nilsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no