22. okt
IKKE HELT ENNÅ: Ingen tidlig multehøst i år ifølge rapporter fra Neiden og Pasvik. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Multesultne må vente litt til
Multesultne må nok vente til august, sånn som det ser ut i Neiden for tiden.

Publisert: 17.jul.2014 11:39
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Den glohete våren og sommeren i fjor sørget for rekordtidlig multeplukking i Troms og Finnmark. Slik ser det imidlertid ikke ut til å bli i år. Rapporter fra Neiden og Pasvik tilsier at multesultne turgåere fremdeles må vente noen uker.

May-Torild Karikoski forteller at multeblomstene har begynt å knyte seg i Neiden-området. Hun mener det ser bra ut, men det er fremdeles for tidlig å si nøyaktig hvor god multesesongen blir.

- Det var mye blomster, men hvor mye bær det blir beror jo på myggen, som bestøver blomstene. Så får man også se hvordan været blir. Blir det veldig varmt, kan bærene komme fort, eller det kan ta flere uker, sier hun.

Karikoski håper å kunne plukke multebær i løpet av august.

- Tidlig eller sent, avhengig av været, sier hun.

Også i Pasvik virker multa å la vente på seg, ifølge folk SVA har snakket med der.

De nærmeste dagene blir det greie, men ikke helt perfekte vekstforhold for multebæra. Ifølge Yr.no ser det ut til å bli passe varmt vær ut uka, med høydepunktet denne torsdagen, og så faller temperaturen igjen på mandag.

Meteorologisk institutt har ikke fullstendig oversikt over den neste måneden, men de spår at måneden vil bli litt varmere og tørrere enn det som er normalt på denne tiden av året i Sør-Varanger. Så lenge bærene ikke tørker ut, er det ikke dårlig nytt for multeplukkerne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no