10. des
KABARETMUSIKERNE: "Into the dark" har de kalt sin helaften og tilbyr tonefølge i mørket. Fra venstre: Sigrid Sæterhaug, Ole Arnt Bye og Brigitte Heuser. (Foto: Anne Mette Bjørgan)
 
Musikalsk følge inn i mørketida
Bruk for en pause? Bare sitte ned og ta inn levende godlyd, la tonene pleie øret og sjelen? Muligheten byr seg på fredag.

Publisert: 26.nov.2015 15:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Tre av musikerne som bor i Sør-Varanger stiller på Scene 2 denne kvelden. Brigitte Heuser, Sigrid Sæterhaug og Ole Arnt Bye har funnet tid til å gjøre noe sammen.

Kabaret

- Endelig. Når vi har en flott og skikkelig sanger boende i kommunen måtte vi bare få til noe sammen, sier Sæterhaug og ser på Brigitte Heuser, operasangeren som for tiden har base i Sør-Varanger.

De to, sammen med Ole Arnt Bye, har egentlig tenkt på det lenge, i hvert fall siden i vår en gang, å gjøre noe på scenen i lag.

- Jeg synger vanligvis opera, men hadde lyst til å gjøre noe litt mer tilgjengelig, sier Heuser. De tre begynte å tenke musikk-kabaret.

- Jeg hadde vært noen ganger på Samovarteateret og synes kafeen der er et fint og intimt lokale, sier Heuser. De begynte å tenke program.

- Det blir mange melodier og låter som sjelden blir spilt live i Kirkenes, mener de.

- Det er kjente sanger som man kanskje har i cd-hylla hjemme.

En helaften

Det blir «Summertime» av Gerschwin, «Oh what a beautiful morning», «What a wonderful world» og sanger fra Rodgers og Hammerstein.

Mye engelskspråklig, men blandet med et par tyske og franske.

- Nydelige tekster, skyter Sæterhaug inn, som også har et par instrumentale innslag sammen med Ole Arnt Bye, arrangert av dem selv.

Det blir en helaften. De tre satser på tre fulle sett, med gode pauser mellom.

- Jeg tror dette blir en «en gang i livet»-opplevelse, sier Sæterhaug.

De tre musikerne samarbeider med Samovarteateret som holder åpen kafé. Tittelen på evenementet er blitt «Into the dark».

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no