6. des
KLASSISK MIKS: Med piano og valthorn opptrådte Sigrid Sæterhaug og Aurora Sæterhaug Bye i Sør-Varanger Bibliotek.
 
Musikalske perler
Aurora Sæterhaug Bye og Sigrid Sæterhaug presenterte en lett blanding av klassiske perler under lunsjkonserten torsdag formiddag.

Publisert: 04.aug.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Den nye scenen i første etasje på Sør-Varanger Bibliotek ble innviet med en lunsjkonsert. Biblioteksjef Dagfinn Gjerde åpnet med noen ord, og tente lys på scenen. Aurora Sæterhaug Bye spilte valthorn, mens Sigrid Sæterhaug spilte piano.

– Det var helt nydelig. Valthorn har jo en flott, myk klang. Og det er så artig at de kommer hit for å spre musikkunnskapen sin til oss, forteller tilhører Eva Larsen.

Hver dag

Bye og Sæterhaug vil holde lunsjkonsert hver formiddag under folkefesten. Det er Larsen glad for:

– Jeg tror jeg vil komme hit og høre på dem hver dag fremover, sier hun.

Også Alf Jørgensen, som spiller i hornmusikken sammen med Bye, er imponert:

– Aurora har en nydelig tone, med fylde i hele registeret, sier han.

Konserten bestod av syv nummer med utvalgte stykker. Velkjente komponister, som Claude Debussy og Mozart var representert. Hvert stykke ble presentert sammen med en historie og bakgrunninfo.

– Dette er et stykke jeg spilte overalt i mitt siste år på kulturskolen. Det var først i går jeg googlet det, og da fant jeg ut at Ella Fitzgerald opptrådte med stykket som en slags introsang. Men jeg spiller den i dag uansett, for jeg liker den veldig godt, fortalte Bye om stykket Give Me The Simple Life.

Eplet og reven

Tittelen på komponisten Gabriel Faurés stykke, Après un rêve, kan ved første øyekast se ut til å handle om eplet og reven, fortalte Sæterhaug:

– Og det hørtes jo ikke særlig romantisk ut. Men ved hjelp av Google Translate oppdaget vi at tittelen kan bli oversatt til «Etter en drøm», og det var jo straks mye bedre.

Konserten ble avsluttet med et av Mozarts stykker til valthorn, som Mozart skrev i 20-årene.

– Om han da visste at han kom til å plage alle hornister i verden, det vet jeg ikke. Men jeg har bestemt meg for å like å spille Mozart, fortalte Bye.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no