12. des
TAKT OG RYTME: Musikklærer Erik Slagtern mener at mye trening på basisrytme er er viktig for språk og koordinering. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Musikk for de minste
Musikkbarnehage har Eirik Slagtern holdt på med siden 90-tallet. Sammen med 15 forventningesfulle og ivrige femåringer byr han på seg selv både med humor og ordrer.

Publisert: 23.nov.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

- Barna er nådeløse dommere. Er jeg ikke engasjert, mister de interessen. Her gjelder det å selge seg ut. Men disiplin er viktig, understreker han.

Øver på rytme

- Jeg er streng, men ikke sur, sier Slagtern.

Han har samlet barnehageungene til musikk i hele høst. Barna synger og leker seg gjennom kjente sanger og utfordringer. Takt og rytme trenes og øves. Barna spretter opp på Slagterns kommando og lar seg utfordre på enkle motorisk-musikalske oppgaver. Leken er en gjennomgående tråd i dette musikalske møtet.

- Ungene trener mye på basisrytmer. Det forbedrer koordineringen, sier Slagtern.

Positive tilbakemeldinger

Men lek og disiplin henger sammen. Å lære seg skillet mellom lek og alvor er en viktig del av den sosial kompetansen. Vel så vesentlig er også opplevelsen av mestring, hygge og glede.

- Jeg har noen yndlingsuttrykk som alltid får fram latteren. Humoren må være der, sier han

Enhetsleder for barnehagene i Sør-Varanger kommune, Eva Johanne Johnsen sier at tilbakemeldingene fra ungene, foreldrene og ansatte er entydig positive. Barnehagesjefen mener at musikkbarnehagen er svært verdifull, og kommunen kommer til å intigrere den i arbeidet med å styrke språkferdighetene blant barn og unge.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no