23. okt
VARELAGER: – Det som henger her er det jeg hadde liggende hjemme. Snart kommer det inn paller med utstyr. Butikken skal åpne 13. november, forteller Alf Hammer. Foto: Yngve Grønvik
 
Alf Hammer åpner musikkforretning
Det begynte med at han samlet på gitarer. Det ballet på seg og snart hadde han 400 kvadrat butikk i Trondheim. Nå har Alf Hammer flyttet virksomheten hjem.

Publisert: 01.nov.2017 12:27
Oppdatert: 01.nov.2017 14:53

– Konkurransen fra de store kjedene som kan presse prisene og levere billige instrumenter ble så stor i Trondheim at jeg valgte å gi meg, forteller Hammer.

En ny tid

Da hadde han drevet forretningen i åtte år og hadde mange gode kunder.

– Men man må se virkeligheten i øynene. Jeg startet på grunn av den store gitarinteressen, men de unge kjøper nesten ikke gitarer lenger. Flere av de store merkene sliter og det de unge vil ha er studioutstyr. Da jeg vokste opp i Kirkenes på 80-tallet spilte jo alle i band. Nå sitter de på rommet og lager elektronisk musikk, sier Hammer.

Det betyr ikke at han ikke vil fortsette å selge gitarer, det er fremdeles et marked for dem, men han har i noen år bygget opp en nettbutikk ved siden av.

– På den måten kan man ha mange instrumenter inne. Spesielle gitarer er for eksempel vanskelige å selge fordi det kan ta lang tid før den rette kjøperen dukker opp. I tillegg styres markedet av skiftende trender. Nå er det en retrobølge som går. Folk vil ha gitarer som ser gamle ut. En kombinasjon av nettbutikk og forretning tror jeg er en god løsning, sier han.

ut av stua

Hammer forteller at han vil selge alt fra studioutstyr til korpsrekvisita, pianoer og keyboard, lyd-, lys- og sceneutstyr, ukuleler, forsterkere, kabler og effekter.

– Jeg venter inn paller med utstyr straks. Det som henger her nå er det jeg har ryddet ut hjemme. Det er ikke holdbart å drive butikk fra stua, ler han.

Derfor har han flyttet inn i lokalene etter det gamle Sjøsiden-senteret, tilfeldigvis rett over gata fra et av byens aktive øvingslokaler for band.

Trapper ned

Fra før har Eirik Slagtern drevet butikken Musikkgarasjen i kjelleren sin.

– Jeg kan ikke lenger selge til kommunen når jeg er ansatt av kommunen. Derfor vil jeg gjøre rektorinnkjøpene hos han. Og så har jeg bestemt at 2018 er et nedtrappingsår for butikken, så jeg kommer til å henvise kundene ned til Alf, sier Slagtern.

Fyller opp

Lokalene i det gamle Sjøsiden-senteret har stått tomme siden butikkene flyttet ut i fjor vår. Nå er lokalene i ferd med å bli fylt opp igjen. Thore Amundsen i eierselskapet Johan Knutzens gate 2, sier at innen to-tre måneder vil det være ny aktivitet i bygget.

– Vi har en kontrakt som underskrives i disse dager og et par til som er nært å bli underskrevet. Det betyr at at tre nye forretninger vil åpne i løpet av vinteren. Men det er fremdeles ledige lokaler i bygget, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no