10. des
TAKKET: Olaug Gamnes var den eneste mottaker av barentsmidler som fikk takket Rune Rafaelsen for hans tid som leder. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Mye skryt da Rune takket for seg
- Jeg skal fortsette å jobbe for samarbeid mellom Norge og Russland, sa en rørt Rune Rafaelsen etter mange vakre takketaler og gaver.

Publisert: 30.okt.2014 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

- Tusen takk alle sammen. Min far pleide å si at ingen smiger er så tjukk at ikke noe sitter igjen, lo Rafaelsen.

Mange takk

Gratulantene stod i kø for å takke Rune Rafaelsen for innsatsen som leder for Barentssekretariatet. Leder av fylkesrådet i Troms, Line Fusdahl, styreleder Stein Ovesen, viseguvernøren i Murmansk, Dumaen i Murmansk, tidligere ambassadør i Moskva, Øyvind Nordsletten, fylkesvaraordfører Bente Haug, ordfører Cecilie Hansen og Olaug Gamnes.

- Aldri nei

- I 35 år har jeg søkt midler fra Barentssekretariatet og aldri fått nei. Det er jeg og kunstskolen i Nikel veldig takknemlige for. Men søknadene mine har kanskje vært litt vanskelige å forstå på grunn av mangelfull skolegang under krigen, sa Olaug og ga Rafaelsen en stor klem.

Den lille seremonien med taler og gaver ble holdt under Frigjøringsjubileet og i forbindelse med at Barentssekretariatet holdt mottakelse for premieren av filmen Tre år før høsten.

Karakteristikker

En mann for de store anledninger, en som får folk til å tro på store visjoner, en viktig talsperson for Barentsregionen og folk-til-folk-samarbeidet, en som skaper øyeblikkelig tillit, et fantastisk menneske, en å stole på, en som klarer å gjennomføre store og ambisiøse ideer og en stor inspirasjon var blant karakteristikkene fra de mange gjestene.

Selvtillit

- Jeg kjente deg ikke så godt før jeg fikk være med på en tur i Kaukasus. På den turen snakket vi mye sammen og jeg lærte utrolig mye. Det jeg fikk den gangen var selvtillit, ikke bare i forhold til min politiske rolle, men også som menneske. Det arbeidet du har gjort har også vært av uvurderlig betydning for Sør-Varanger kommune, sa ordfører Cecilie Hansen og sa at deres gave var at de alltid skulle være støttespillere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no