8. des
SAMTIDIG: Det skal jobbes på tre rundkjøringer samtidig mellom Kirkenes og Hesseng i høst, opplyser prosjektleder i Statens Vegvesen, Kaare Ramberg. (Foto Yngve Grønvik)
 
Mye veiarbeid kan skape forsinkelser
Statens Vegvesen ber folk beregne lengre tid til for eksempel flyplassen.

Publisert: 17.aug.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Det kan bli lysregulering og nedsatt fart på tre ulike steder mellom Kirkenes og Hesseng denne høsten, samtidig. Det skal lages to nye rundkjøringer og den eksisterende midt på langstrekka skal utbedres.

Midlertidige løsninger

- I verste fall kan forsinkelsene bli 10-15 minutter i perioder med lysregulering på flere steder samtidig, skriver prosjektleder Kaare Ramberg i Statens Vegvesen i en pressemelding.

- Det er ikke til å unngå at slike utbedringer av vegen får trafikale konsekvenser i anleggsperioden.

Veien skal imidlertid være åpen hele tida slik at utrykningskjøretøy kan passere.

Arbeidet med rundkjøringen ved Førstevann starter mandag. Arbeidet med rundkjøring i Bjørkheimkrysset har pågått en stund. Det er laget en midlertidig omkjøringsvei som tas i bruk i neste uke og en midlertidig gangvei forbi anleggsområdet er på plass. I denne rundkjøringen vil veien få en annen vinkel enn i dag og veien mot Kirkenes skal løftes.

Til oktober

Rundkjøringen på langstrekka, med veien mot Skytterhusfjellet, har tidligere vært omtalt på grunn av hellingen av veibanen. Den skal nå få en bedre og jevnere profil.

Arbeidet med veien rundt Kirkenes vil koste mellom 40 og 45 millioner kroner og vil vare fram til midten av oktober.

I tillegg til rundkjøringer er det skiftet stikkrenner mellom Hesseng og Kirkenes og det er lagt asfalt på flere strekk av veien mellom Kirkenes og Høybuktmoen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no