21. okt
KONTAKT: Anita Skorgan fikk god kontakt med publikum fra første tone. 55-åringen avslørte imidlertid noe svak kunnskap om geografi i Nord-Norge og litt dårlig husk. Men synge kan hun.
 
Myk start på Kirkenesdagene
Det er lenge siden klappsalvene har vært så høylytte og langvarige i Kirkenes kirke. Anita Skorgan ga publikum en myk start på Kirkenesadagene.

Publisert: 30.jul.2014 21:38
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Skorgan er i klasse med norske sangere som Ingrid Bjørnov, Benedicte Adrian og avdøde Hilde Heltberg. 55-åringen synger fint, men sangene hennes er snille og innimellom på grensen til kjedelige.

Men en fullsatt Kirkenes kirke, drøyt 300 i tallet, likte hva de så. Og ga uttrykk for dette gjennom høye klapp mellom sangene.

Skorgan var ikke sikker, men hun trodde at hun hadde vært i Kirkenes en gang før, i 1984, med "han derre" Jahn Teigen. Som hun en periode på 80-tallet også var gift med.
- 1980-tallet var litt flurry, sa Skorgan, for å forklare at det ikke er alt som sitter like godt. Det er jo tross alt rundt 30 år siden.

Skorgan er en flink låtskriver og reiser rundt på kirkekonsertene med flinke musikere. I tillegg låner hun låter fra Ole Paus, Lene Marlin og Leonard Cohen. Og Skorgan snakker godt om dem alle.

Undertegnede likte noe av det som ble framført, men likevel så trampes det ikke akkurat med rockefoten når Skorgan spiller. Høydepunkter på den halvannen times lange konserten var sangen "Det begynner å bli et liv", skrevet av Ole Paus. Desiderte bunn-nivå var hennes Melodi Grand Prix-bidrag; "Oliver" og "Adieu". Sanger fra 1979 og 1982 som man trengte en stund på å fortrenge da de ble spilt på radio.

Les mer om konserten med Anita Skorgan i lørdagsavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no