22. okt
HÅP: Bente Karlsen og Anja Greiner hadde et håp om å få barnetoget tilbake til Egne Hjems Veg og omegn. Det førte frem.
 
Nå blir det 17. mai-tog i Bjørnevatn likevel
En mer og mer folksom Facebook-aksjon førte frem. Nå stiller Bjørnevatn med eget 17. mai-tog med musikk fra bil, etter en avgjørelse fra FAU onsdag kveld.

Publisert: 28.apr.2016 11:28
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Egentlig skulle Bjørnevatns barnetog slås sammen med Kirkenes og Hesseng i Kirkenes sentrum i år også, etter at det ble prøvd ut 17. mai i fjor.

Men da Anja Greiner tok initiativ til Facebook-gruppa «Skoletoget tilbake til Bjørnevatn?», viste det seg at veldig mange i Bjørnevatn er veldig opptatt av å få barnetoget til tettstedet igjen. Gruppa hadde nesten 400 medlemmer per onsdag.

Stort engasjement rundt saken førte til et hastemøte i Bjørnevatn skoles FAU (Foreldrenes arbeidsutvalg) onsdag kveld. Der var også Odne Stunes, leder i kommunens 17. mai-komite.

Der ble det kjapt klart at utvalget tar barnetoget tilbake til Bjørnevatn.

– De aller fleste vil ha barnetog-tilbudet tilbake til bjørnevatn. Så det er hundre prosent enighet for at vi skal rydde opp i saken, og vi i FAU vil stå for 17. mai-arrangementet i Bjørnevatn i år, sier Ann Cathrin Støpamo i arbeidsutvalget.

Musikk fra bil

Vanligvis har det vært 6. klasse på Bjørnevatn skole som står for de lokale arrangementene, inkludert kafédrift. Nå blir det altså foreldrenes arbeidsutvalg i stedet. Støpamo ser ikke for seg at det blir så veldig utfordrende.

Det blir ikke korps. Men FAU har musikk på plass allerede. Det blir musikk fra anlegg på en bil som kjører foran.

Det er samtidig bestemt at togruta legges annerledes i år. Dette året går det forbi eldresenteret i Bjørnevatn, for beboernes skyld.

Kritikk

Det kom kritikk fra Facebook-gruppemedlemmer om at folk fra Bjørnevatn følte seg ignorert, når det gjelder tilbakemeldingene om fjorårets samlede tog. Der legger Støpamo seg langflat.

– Jobben med å samle inn tilbakemeldinger fra elever og foreldre har ikke vært gjort godt nok. Møtet vi hadde onsdag var veldig oppklarende, sier hun.

Blant tilbakemeldingene SVA fikk, er at det var mye pes og stress med å frakte ungene opp og ned igjen. Flere trakk fram viktigheten av å kunne gå tog i gatene der man bor og vokser opp.

– For oss fra Bjørnevatn var toget i Kirkenes upersonlig, kommenterte Pål Harald Hansen da SVA skrev om det i nyligste papiravis.

Storfornøyd

Anja Greiner tok initiativ til Facebook-gruppen for å se om bjørnevatningene ville ha toget tilbake. Hun og Bente Karlsen er kjempeglade for resultatet.

- Tre ganger hipp hipp hurra, kommenterer hun.

Greiner og Karlsen har vært involvert med å prøve å få i gang et trommekorps for Bjørnevatn. Det har også fått seg en oppsving.

- Medlemstallet økte fra ni til 45 i går! Dette blir bare bedre og bedre. Vi vil ønske alle i by og bygd en god 17. mai, skriver hun til SVA.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no