11. des
I SPISSEN: Henry Håkonsen, Nils Erlandsen og Håkon Dørmænen satte i gang Seniornett i Sør-Varanger. Håkonsen ble kasserer og Dørmænen ble leder. Bak sitter resten av medlemmene som var med på stiftelsesmøtet.
 
Nå blir det mer datahjelp
Det har vist seg å være behov for datahjelp til eldre i Sør-Varanger. Tirsdag stiftet Seniornett lokalstyre. Da blir det flere kurs, også i Pasvik.

Publisert: 12.apr.2014 09:25
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Lokallaget i Seniornett har vært aktive i Sør-Varanger siden desember i fjor, men nå er de offisielt en gren av den landsomfattende organisasjonen. Tirsdag samlet de seg til stiftelsesmøte.

Håkon Dørmænen ble valgt til leder av Seniornett Sør-Varanger. Han var blant de som satte i gang lokallaget, og han ser absolutt et behov for datalære for eldre.

Foreningen har hatt flere kurs, der de har guidet brukerne fra den helt elementære databruken til det å bruke nettbank. Det er en del som ønsker å lære seg slikt.

- Nå i dag har vi 62 medlemmer, og det er 26-28 personer på hvert kurs, sier Dørmænen.

Bilder og slektsgransking

I tillegg til møter der medlemmene hjelper hverandre med maskinbruken, satser foreningen på å ha flere kurs fremover. Nøyaktig hvilke kurs det er, blir noe av det første det nye styret skal finne ut.

- Vi skal ha et møte nå før sommeren, der vi frisker opp kunnskapene og snakker med medlemmene, så finner vi ut hva vi skal sette opp utover høsten. Det er mange ideer allerede, som bildebehandling og slektsgransking, forteller lederen.

Aller først kom Joop Cuppen fra sentralt hold i foreningen torsdag denne uka, for å snakke om sikkerhet på data.

- Nødvendig i dag

Slikt er nyttig, skal man spørre medlem Karstein Pedersen.

- Man må lære seg data om man skal være med i dag, mener pensjonisten.

- Jeg brukte datamaskin de siste årene jeg arbeidet, men det var bare et eget program. Jeg hadde ikke interesse, så da jeg ble pensjonist brydde jeg meg ikke om det. Jeg har vært pensjonist i tolv år, og har hatt denne datamaskinen i tre-fire år, men den har ikke vært mye brukt før nå, sier han.

Pasvik-avdeling

Seniornett satser på en egen Pasvik-avdeling, underlagt avdelingen for Sør-Varanger.

- Det er på grunn av avstandene. Når vi har kurs, må vi ha dem både her og i Pasvik, mener Dørmænen. Nils Erlandsen har vært i interimstyret, og vil være kontaktperson i Pasvik.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no